NHL

Tampa nära att kvittera – Pulock räddade Varlamov

Av: 

Per Bjurman

HOCKEY

UNIONDALE/LONG ISLAND. Två ynka sekunder återstod och Tampa-backen Ryan McDonagh var på väg att vispa in 3-3-kvitteringen bakom en överspelad Semyon Varlamov.

Men då hoppade Ryan Pulock in i målgården och räddade segern i nattens gastkramande semifinal-drama i extatiska Coliseum åt New York Islanders.

– Men vi borde aldrig ha varit i den situationen, vi gav bort matchen i andra perioden genom att spela för dåligt, säger Victor Hedman.

Ja, det kändes som att fjärde ronden i semin mellan New York Islanders och Tampa Bay Lightning var över redan efter den mittperiod Hedman talar om.

Då körde Islanders de facto över regerande mästarna; vann varje närkamp, tvingade fram misstag på misstag, öste skott mot Andrej Vasilevskij – och gick upp i till synes ointaglig 3-0-ledning, efter mål av Josh Bailey, Mat Barzal och Matt Martin.

– Vi kom helt enkelt inte upp i normal standard då, var inte tillräckligt desperata och slog en massa felpassningar, fortsätter ”Vigge”.

Det blev dock bättre i tredje. Brayden Point och Tyler Johnson reducerade med varsitt läckert skott – varmed Point nu gjort mål i sju slutspelsmatcher i rad – och sedan följde en enorm press. Som kulminerade med McDonaghs backhand mot tom kasse – och Pulocks otroliga räddning.

– Jag spelade målvakt under landhockeymatcher som liten knatte, men det är det hela. Jag försökte bara göra mig stor, ler hjälten.

”20 ruttna minuter”

Han lyckades imponera till och med på McDonagh.

– Jag försökte bara få pucken på mål på något sätt och kan inte säga något annat än att Pulock stod för en väldigt bra insats, suckar Bolts-backen.

Men som sagt – det var inte där Tampa förlorade.

– Nej, instämmer coachen Jon Cooper, det var under 20 ruttna minuter från vår sida. Ibland lägger man helt enkelt bara ett ägg och det gjorde vi i andra perioden.

Därför står det nu 2-2 i semifinalen och nu är mästarna i princip piskade att vinna hemma i Amalie Arena natten till tisdag. Om inte får de åka tillbaka till stormande Coliseum med en matchboll mot sig och det hör antagligen till det svåraste som finns i hockey.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion. | Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

NHL

Tampa Bay Lightning

Victor Hedman

Stanley Cup

New York Islanders