Ny succé för Ullmark: ”En av de bästa”

Hyllas efter straffseger: ”Så tålmodig”

Publicerad 2021-04-04

Linus Ullmark har varit saknad i Buffalo.

I natt var svensken återigen skillnaden mellan vinst och förlust när Sabres slog Rangers på straffar.

– Jag tycker att han nog är en av de bästa målvakterna i världen, hyllar lagkamraten Victor Olofsson efter matchen.

Det var blågula inslag över hela banan för Sabres i natt.

Halvvägs genom första perioden slog Rasmus Dahlin en öppnande pass från bakom den förlängda mållinjen för ett två-mot-ett-läge. I nästa sekvens var pucken i mål och det stod 1–1 på tavlan.

Och när Buffalo återigen behövde en kvittering i slutet av tredje såg Olofsson till att skaka fram den med ett kanonskott med bara minuter kvar av ordinarie tid.

”Känner oss trygga”

Matchen tvingades vidare och kom till slut att avgöras på straffar där Ullmark var felfri.

Med 28 räddningar i matchen bärgade den svenske målvakten sin andra raka seger sen han kom tillbaka från skada.

– Han är så tålmodig. Det är verkligen svårt att komma runt honom. Vi känner oss så trygga med honom i mål på straffarna, det är ett som är säkert, säger Olofsson.

Linus Ullmark.

En annan svensk målvakt som hade en bra kväll var Anton Forsberg.

Efter att ha studsat runt mellan de kanadensiska klubbarna i år har 28-åringen till sist landat i Ottawa där han i natt tog sin andra seger för säsongen.

Svensken stoppade 35 av 38 skott och hade god hjälp framåt när Sens slog Montréal med 6–3.

Anthony Beauvillier och Claude Giroux turades om med målskyttet när New York Islanders ställdes mot Philadelphia under småtimmarna.

Båda två gjorde varsina två mål under ordinarie tid men blev sedan nedstängda i den efterföljande straffläggningen.

Istället var det Mathew Barzal som fick avgöra och skicka segern till Isles.

San Jose Sharks fortsätter stryka omkring strax under vattenytan i West Division.

I natt tog hajarna sin fjärde raka seger efter att ha besegrat Los Angeles med 3–2.

Därmed är klubben plötsligt bara en poäng bakom Arizona på sista slutspelsplatsen i divisionen och är allra högsta grad med i racet.