Klar för Leksand: ’Sista pusselbiten’

Av: Andreas Käck

Publicerad:
Uppdaterad:

Leksand rustar inför säsongen.

Marek Hrivík, med meriter från NHL, är klar för klubben.

– Äntligen har vi hittat den sista pusselbiten i vårt lagbygge, säger general managern Thomas Johansson.

Den 27-årige slovaken har spenderat större delen av sin karriär i Nordamerika. Säsongen 2015/16 spelade han fem matcher i New York Rangers och 2017/18 blev det tre matcher i Calgary Flames.

I fjol spelade han i KHL-laget Vityaz Podolsk.

”Stor erfarenhet”

Nu är han alltså klar för Leksand.

– Äntligen har vi hittat den sista pusselbiten i vårt lagbygge när vi kontrakterat Marek Hrivík. Marek är en spelande center, men kan även spela på en ytterforwardsposition. Mareks största kvalité ligger i hans spel med puck och han besitter ett bra spelsinne. Han har stor erfarenhet från sin tid i Nordamerika där han även känt på NHL-spel. Marek har bra storlek och ålder och det känns jättekul att han väljer att fortsätta sin utveckling hos oss, säger klubbens GM Thomas Johansson i ett uttalande.

Hyllar fansen

Marek Hrivík själv:

– Jag är glad att få komma till Leksands IF som är ett känt lag med stor tradition och bra fans. Jag ser mig själv som en tvåvägsspelare, där jag försöker bidra med mitt spel över hela banan och jag ser fram emot att hjälpa laget. Vi ser ut att få ett bra lag, och det kommer att bli ett stort år för föreningen. Vi ska göra allt vi kan för att göra en stark säsong tillsammans för att glädja alla fantastiska fans där ute.

Foto: Kathy Willens / TT NYHETSBYRÅN
Publicerad:

LÄS VIDARE