Ett tungt besked för Pittsburgh Penguins:

Sidney Crosby, 32, fick kliva av skadad.

Nu kan NHL-premiären vara i fara.

Pittsburghs Sidney Crosby (till vänster) i närkamp med Buffalos Kyle Okposo.

Pittsburghstjärnan Sidney Crosby skadades i försäsongens sista match, rapporterar nhl.com. Crosby träffades av ett skott från Buffalos Colin Miller och klev av isen efter knappt sju minuter av matchen.

Det är oklart om centerns skada påverkar hans medverkan i lagets NHL-säsongspremiär natten mot fredag i nästa vecka – även då mot Buffalo.

Buffalo vann

Även Pittsburghs Bryan Rust lämnade rinken efter att ha fått ett skott på sig i tredje perioden.

"De (båda) utvärderas nu. Vi kommer antagligen ha mer definitiva svar i morgon bitti", säger Pittsburgh-tränaren Mike Sullivan enligt lagets Twitter.

Patric Hörnqvist noterades annars för sitt första mål men det hjälpte inte. Buffalo vann mötet med 3–2 efter straffläggning.

I nattens andra träningsmatcher gjorde Andreas Johnsson och William Nylander varsitt mål när Toronto Maple Leafs slog Detroit med 5–0.

Jakob Silfverberg gjorde sitt tredje mål på försäsongen, framspelad av Rickard Rakell och Isac Lundeström när Anaheim 2–1-vann mot Arizona. Hampus Lindholm gjorde det avgörande målet.