Poängmaskin flyttar till Sverige

Luleå spänner musklerna – tar in landslagsforward från Schweiz

Av: PeO Larsson

Publicerad:

Luleås damer landar en toppförstärkning inför slutspurten i SDHL.

I dag presenterades schweiziska landslagsforwarden Phoebe Staenz, 26.

Poängmaskinen har spelat OS och VM och har de två senaste säsongerna gjort över 100 poäng för Lugano.

Phoebe Staenz klar för Luleå.
Foto: Frank Franklin II / TT NYHETSBYRÅN
Phoebe Staenz klar för Luleå.

Luleå inledde säsongen i SDHL märkbart svagt – till viss del på grund av skador och sjukdomar – men har den senaste perioden växlat upp ordentligt och skuggar nu serieledande HV 71 i tabellen.

Och nu kommer en markering att de går för ett nytt SM-guld.

Klubben har värvat in poängmaskinen  Phoebe Staenz, som de två senaste säsongerna svarat för hela 103 poäng på 41 matcher för Lugano.

– Phoebe Staenz är en energispelare med målsinne och utifrån att hon vill spela rakt och med mycket fart känner vi att hon kommer att passa in bra i vårt lag inför avslutningen av säsongen. Vi har under en lång tid haft en diskussion med henne, så det känns jättebra att vi nu kunnat hitta en lösning, säger sportchefen Mikael Forsberg till klubbens hemsida.

”Kommer hit för att ta guld”

Staenz, som spelade för SDH i Sverige 17-18, ansluter till laget efter landslagsuppehållet i februari och den invärvade stjärnan hymlar inte med målsättningen i sin nya klubb.

– Vad som gäller för avslutningen av säsongen är glasklart, jag kommer för att vinna och för att hjälpa LHF/MSSK försvara mästartiteln, säger hon själv.

Publicerad: