Mora tog första trepoängaren mot topplaget

Publicerad 2021-10-29

Det satt långt inne.

Men Mora IK tog äntligen den första trepoängaren i Hockeyallsvenskan när de vann en rysare mot BIK Karlskoga. Slutresultatet skrevs till 5–2.

– Jag är lättad, säger Moras tränare Johan Hedberg till C more.

Tre tvåpoängare. Det är så nära Mora har varit att ta tre poäng i Hockeyallsvenskan.

Men i hemmamatchen mot BIK Karlskoga tog de den efterlängtade trepoängaren. Men det satt långt inne.

Efter två minuter tog Mora ledningen genom Nils Thomasson, som gjorde sitt första mål i Hockeyallsvenskan.

Jättetavla från Karlskogamålvakten

Fem minuter in i andra perioden dubblades ledningen – efter en jättetavla av Karlskogamålvakten Marcus Hellgren.

Morabacken, Axel Bergkvist skjuter från blålinjen, Hellgren tar den högt upp i bröstet, tappar pucken bakom sig och där vispade Bobby Macintyre in den.

Första trepoängaren för säsongen

Inför tredje perioden stod det 3–0. Karlskoga kraftsamlade och gjorde två raka mål på mindre än en minut.

Men närmare än så kom inte Karlskoga. Mora gjorde ytterligare två mål och där med tog Mora sin första trepoängare för säsongen.

– Jag är lättad. Tydligen tufft att få en trepoängare i år. Killarna är värda det här. De har kämpat på i tio matcher utan att få utdelning för det. Nu hoppas jag att vi får fart på tåget, säger Moras tränare Johan Hedberg till C more efter matchen.