Zibanejad hyllar lagkamraten efter nya målen i natt

Publicerad 2022-03-07

NEW YORK. Rangers fortsätter spela som det topplag somliga insisterar på att de inte ska kunna vara.

De tog tredje raka segern i natt – och nye skyttekungen Chris Kreider tryckte in ytterligare två mål.

– Ingen är förvånad längre, säger Mika Zibanejad efter 4-1-triumfen mot Winnipeg.

De inledde en veckolång roadtrip mot lag i Central-divisionen i Winnipeg,  New York Rangers – och det gick alltså precis som de önskade.

Blåskjortorna från Manhattan stod för en riktigt gedigen insats, var från och med Barclay Goodrows 1-0-mål efter två minuter i ledningen hela matchen och vann till slut med 4-1.

– Jag vet inte om det var någon kanonmatch från vår sida, men vi spelade stabilt och gjorde det vi skulle och det känns jätteskönt att vi tog båda poängen, säger Mika Zibanejad när vi talar med honom efteråt.

Jagar ledningen i skytteligan

Chris Kreider, som förvandlats till veritabel skyttekung i år, gjorde ytterligare två mål och är med det uppe i sammanlagt 38 fullträffar - en färre än ettan i målligan, Auston Matthews.

– Ingen här blir förvånad längre, fortsätter Mika.

–Han söker sig ständigt till de ytor runt kassen där det gör ont att spela och det ger verkligen resultat.

Med i poäng protokollet

Även Mika tog sig in i protokollet i Canada Life Center – med elegant framspelning till ett av Kreider-målen. Initialt hette det också att han styrt in en egen balja i mitten av tredje perioden, men innan allt var sagt och gjort tillskrevs backen Jacob Trouba det målet.

Dock:

Den 28-årige stockholmaren har sedan årsskiftet producerat i stadig, jämn takt – och är nöjd med det.

– Det är klart att det är roligt att komma in i heta sekvenser, som jag ofta gjort tidigare, och egentligen vill jag ju göra mål på varenda skott, kommenterar han.

– Men jag har jobbat hårt på att bli mer jämn, så jag liksom är pålitlig hela tiden.