Ny HV-förlust trots Thuressons hattrick

Publicerad 2018-11-17

Andreas Thuressons hattrick räckte inte.

Trots kvittering med en minut kvar av matchen vann Skellefteå över HV71 med 4–3 efter straffar.

– Det är surt, vi jagar ju poäng, säger HV-tränaren Johan Lindbom till C More.

HV71

Skellefteå kom från en förkrossande 9–0-seger medan HV71 hade med sig sin fjärde raka bortaförlust i bagaget.

Det var därför inte helt ologiskt att Skellefteå vann lördagens hemmamöte. Men det som såg ut att bli tre poäng blev i slutändan ”bara” två.

Med en minut kvar av matchen fullbordade Andreas Thuresson sitt hattrick för HV71 och kvitterade till 3–3. Efter ett mål och en miss i den straffläggning som följde efter en mållös förlängning fick sedan Thuresson se Albin Eriksson avgöra med två raka straffmål.

– Det har känts bra den här veckan. Jag stack hem till Bollnäs och käkade morsans mat och då blev det andra bullar, säger Eriksson till C More apropå hans fina form efter landslagsuppehållet.

”Ögon i nacken”

Det var annars HV71 som tog ledningen i den första perioden. Efter fint spel i powerplay kunde Andreas Thuresson öppna målskyttet.

Men redan en dryg minut in i period 2 kom kvitteringen.

Efter att en puck gått i kortsargen bakom HV:s mål kunde Jimmie Ericsson mycket påpassligt assistera Mathis Olimb som fick fritt skottfält och satte 1–1.

– Det är sinnessjukt, ögon i nacken, kommenterade Olimb lagkamratens pass i C More.

HV-klubba gick sönder

Skellefteå tog sedan ledningen två gånger om innan Thuresson alltså kvitterade med en minut kvar.

Trots Thuressons sena mål förlorade HV71 sin tredje raka match, och för andra matchen i rad man tappade man en 1–0-ledning till förlust. Lagets tunga höst fortsätter därmed.

– Det är surt. Vi jagar ju poäng och är inte nöjda med det här. Vi behöver fler poäng, säger HV-tränaren Johan Lindbom till C More.

Skellefteå däremot kan börja blicka uppåt i tabellen efter krisen tidigare i höst. Endast sex poäng skiljer dem nu från serieledande Luleå.