Ryssland nollade Slovakien – gruppfinal mot Tre Kronor väntar

Publicerad 2018-05-14

Slovakien kunde inte skrälla mot Ryssland.

De olympiska mästarna vann enkelt med 4–0 och nu blir det en ren gruppfinal mellan Tre Kronor och ryssarna på tisdag.

Det blev som de flesta trodde inför turneringen. Den avslutande matchen i grupp A mellan Tre Kronor och Ryssland blir helt avgörande.

Då bara en poäng skiljer lagen blir det helt enkelt laget som vinner matchen som också kommer toppa gruppen.

Kaprizov skadad

Det enda som kunde stoppa gruppfinalen var om Slovakien kunde störa de olympiska mästarna. Men ryssarna kunde på ett övertygande sätt spela ut sina motståndare och enkelt vinna med 4–0.

Maxim Mamin och Nikita Gusev gav de rödvita ledningen i den första perioden och via två mål i tom bur i slutskedet stängde man matchen helt.

Men segern blev inte helt smärtfri. Snipern Kirill Kaprizov fick en hård smäll mot axeln i början av den tredje perioden och blev liggande. Efter lite omplåstring kunde dock storstjärnan återvända till spel och fullfölja matchen.

Inte långt därefter var det Maxim Mamins tur att ta sig för axeln, men till skillnad från Kaprizov så fick målskytten lämna isen.

I och med segern har Ryssland nu 16 poäng, en mindre än Tre Kronor.

Sydkorea jumbo

I den andra eftermiddagsmatchen vann Norge bottenmötet mot Sydkorea med 3–0. Det gör att Norge slutar sjua i grupp B på sex poäng. Sydkorea slutar sist utan poäng och −44 i målskillnad.

GRATIS! Ladda ner Sportbladets app i iPhone & Android.