”Han är en stor ledare”

NEW YORK. Niklas Hjalmarsson åkte på en brutal boarding av David Backes i natt.

Då kastade Jonathan Toews handskarna och gav sig på Backes.

– Han är en stor ledare och stod upp för sin lagkamrat på ett suveränt sätt, säger coachen Joel Quenneville.

Det var i början av andra perioden i mötet mellan giganterna St Louis och Chicago i Scottrade Center som Blues-kaptenen David Backes satte in en tackling i ryggen på Niklas Hjalmarsson bakom Blackhawks-kassen så att den småländske backen brakade rakt in i kortplanket med ansiktet före.

Jonathan Toews – som i första perioden själv satte in en tackling i huvudet på just Backes – blev mycket upprörd, kastade handskarna och gav sig på på sin rival med knytnävarna.

– Han är en stor ledare och stod upp för sin lagkamrat på ett suveränt sätt, säger coachen Joel Quenneville till Chicago Sun-Times.

Repade sig

Unge backen Trevor van Riemsdyk håller med.

– Toews är otrolig som lagkapten. Han vet alltid vad han ska göra och säga, både på isen och utanför, säger han.

Hjalmarsson låg kvar på isen och grimaserade illa en stund, men repade sig snabbt, spelade vidare och stod såsmåningom för en assist.

Matchen vann Chicago med 4-2 och Patrick gjorde, med ett powerplay-mål i slutet av andra perioden, poäng för tolfte matchen i rad.

Se Toews fajt här (extern länk)

Apropå sviter:

New York Rangers tog tidigare under lördagen sin åttonde raka seger, borta mot Ottawa Senators – efter straffavgörande.

Henrik Lundqvist svarade för ännu en förträfflig insats och stoppade de 22-skott, men han kunde inte göra mycket när Erik Karlsson mycket snyggt pangade in sitt tredje mål på lika många matcher.

Colorado skrällde duktigt genom att klappa till självaste Montreal med 6–1 i Bell Centre i natt.

Det var hårt kritiserade Avalanches tredje raka seger.

– Montreal kanske inte hade sin bästa kväll, men vi svarade för en riktigt bra insats, jobbade hårt och höll oss till vår plan, säger tvåmålsskytten Nathan MacKinnon till nhl.com.

Anton Strålman smög sig ända fram till kassen och smackade, efter förarbete av Victor Hedman,  in sitt första mål för säsongen på en retur i nattens Florida-derby.

Men det räckte inte riktigt.

Aaron Ekblad kvitterade till 4-4 när det bara var 38 sekunder kvar och sedan vann Panthers på straffar.

– Det svider lite men det här är sånt som händer, säger Strålman till nhl.com.

Victor Rask och Elias Lindholm såg med varsitt mål till att Carolina hade 2-0-ledning efter halva matchen mot Philadelphia, men gästerna hann både reducera och kvittera innan slutsignalen och sedan avgjorde Jakub Voracek med sitt första mål för säsongen på övertid.