Efter kollapsen – tar in ersättare till Falk

Anställer doldis: ”Häftig utmaning”

Publicerad:

HOCKEY

Nichlas Falk, 46, drabbades av hjärtflimmer.

Nu anställer Södertälje SK en ny huvudtränare: Ulf Lundberg, 38.

– Det här är en långsiktig lösning, säger klubbchef Mats Pernhem.

Foto: Bildbyrån

Efter torsdagens otäcka scener på Hovet då Nichlas Falk tuppade av under sin egen hyllningsceremoni kom beskedet att 46-åringen hade drabbats av hjärtflimmer.

Därför finns frågetecken kring hans framtid som tränare i Södertälje SK.

På fredagsmorgonen meddelade SSK att tidigare J18-tränaren Dennis Bozic, 27, kommer stå i båset i kvällens match mot IK Oskarshamn.

Nu har SSK även hittat en ny huvudtränare.

”Väldigt spännande”

Nämligen 38-årige Ulf Lundberg, som tidigare jobbat som ansvarig för spel- och ledarutvecklingen för det svenska U17-landslaget men som alltjämt är oprövad i seniorsammanhang.

– Det känns väldigt spännande och en häftig utmaning. Jag drivs av att jobba med utveckling. Jag är fullt medveten om att det handlar om att vinna matcher. Men man måste skapa den positiva miljön för utveckling som gör att man vinner matcher både nu och över tid, säger Lundberg till officiella hemsidan.

”En bra kombination”

Kontraktet är skrivet över den här säsongen plus ytterligare två år och SSK:s klubbhef Mats Pernhem påtalar att det är en ”långsiktig lösning”.

Däremot är planen att Nichlas Falk ska vara kvar i organisationen, som assisterande tränare tillsammans med tidigare nämnde Dennis Bozic.

– Vi väljer att utöka ledarstaben och tror det blir en bra kombination med Falks specialistkompetens och Dennis driv och energi. Det har även visat sig att tränarsysslan är ett pressat ansvar och där blir det bra att dela det ytterligare, säger Mats Pernhem.

Nichlas Falk flyttades upp som ny huvudtränare när Mats Waltin fick sparken i tisdags. Dagen därpå coachade han laget till en 2–1-seger mot topplaget Modo. Nu tvingas han alltså kliva ner i hierarkin igen.

Foto: Södertälje SK
Dennis Bozic.
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!