”Skönt att vi får chansen att fortsätta kriga”

Publicerad:
Uppdaterad:

HOCKEY

NASHVILLE. Mika Zibanejad fick som han ville – New York Rangers klubbledning behöll merparten av hans lagkamrater på Manhattan.

I natt tackade Sveriges bästa NHL-spelare genom att avgöra ett derby mot New York Islanders på övertid.

– Som vi spelat på slutet känns det väldigt skönt att vi får chansen att fortsätta kriga för att nå playoff, säger han till Sportbladet efter 4-3-segern.

Det har varit oroligt i Rangers-truppen i några dygn.

Trots att de hostat upp sig ordentligt under vintern och sedan någon vecka tillbaka har häng på lagen runt östra slutspelsstrecket visste spelarna inte om klubbledningen innan måndagens deadline tänkte tända en ny trade-brasa och för tredje säsongen i rad ge upp slutet av grundserien.

Det gick rykten om alla från Chris Kreider och Jesper Fast till Tony DeAngelo, Jacob Trouba, Brett Howden, Ryan Strome, Henrik Lundqvist och Alexandar Georgiev skulle kunna bli bortbytta.

Men när krutröken la sig visade sig att alla utom backen Brady Skjei fått stanna. 

– Ja, det känns väldigt bra, säger Mika Zibanejad.

– Som vi spelat på slutet tycker jag vi förtjänat att få fortsätta tillsammans, det ska bli kul att kämpa vidare för att nå playoff och spela betydelsefulla matcher hela säsongen.

Nyförvärvet gjorde mål direkt

Mika och lagkamraterna visade omgående sin tacksamhet genom att vtriumfera i natten derbyt mot New York Islanders på Long Island.

Visserligen tappade de 3-1-ledning i slutet av tredje perioden, men just Mika reparerade skadan genom att dunka in sitt 29:e mål för säsongen med en ruggig slägga 28 sekunder in i förlängningsperioden.

– Det var lite surt att vi gav dem en poäng, de är ju ett av lagen vi försöker komma ikapp, men naturligtvis kändes det bra att få avgöra. Det var en väldigt viktig match för oss, säger hjälten.

– Nu är det bara att fortsätta så här. Jag tycker vi blir bättre och bättre för varje kväll.

Jean-Gabriel Pageau, prickskytten Islanders trejdade till sig från Ottawa i måndags, presenterade sig direkt för Coliseum-publiken med ett mål i slutet av andra perioden.

Mika Zibanejad avgjorde mot Islnanders på övertid. Rangers fortsätter att kriga för att nå playoff.
Foto: Kathy Willens / TT NYHETSBYRÅN
Mika Zibanejad avgjorde mot Islnanders på övertid. Rangers fortsätter att kriga för att nå playoff.
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!