Men Djurgården vände och vann mot krislaget Oskarshamn.

– Vi måste lära oss läxan, säger tränaren Robert Ohlsson i C More.

IK Oskarshamn

Djurgården slåss om en direktplats till slutspelet och borde inte ha några större problem mot ett Oskarshamn som hade förlorat tio raka matcher.

Men jo.

Fem minuter in i den andra perioden var det den gästande jumbon som ledde matchen med 3-2- Då agerade Djurgården genom att byta målvakt. Ut med Karri Rämö – in med Niklas Svedberg.

Det gav effekt.

Svedberg släppte bara en puck förbi sig och till slut, efter mycket möda, fick Djurgården med sig alla tre poäng via seger 5-4.

”Vi slarvade”

Men efteråt var tränaren Robert Ohlsson allt annat än nöjd.

– Klart att vi är bättre än Oskarshamn i stora stunder av matchen, men jag tycker det blev hackigt i spelet. Vi slarvade och var inte tillräckligt bra i spelet utan puck, säger han i C More.

14:e raka

Detta var Djurgårdens 14:e raka seger på hemmaplan.

Samtidigt har man saker att fundera på efter att ha släppt in totalt elva mål på de två senaste matcherna.

– Vi släpper sju borta mot HV71 senast och fyra här hemma i dag. Den läxan behöver vi göra, säger Robert Ohlsson.

Anton Hedman jublar efter sitt mål.
  • Fastnålat inlägg
    12 mars 2020
    Jonathan Nilsson

Leksand–HV71 4–2

MÅÅL! Leksand utökar ledningen genom Marek Hrivik, hans andra mål i matchen.

• Anton Johansson
    31 okt 2020

Malmö-Färjestad (inför)

Malmö vann senast mot Skellefteå med 3-2 efter att ha åkt på fem raka förluster. Skåningarna lär vara sugna på att börja bygga upp en liten segerrad. Färjestad är det som står för motståndet. Johan Pennerborns lag kommer med två förluster i bagaget. I mål för hemmalaget står Lars Volden medan Arvid Holm ska mota bort puckar för Färjestad.

31 okt 2020

Örebro-Skellefteå (inför)

God eftermiddag. Ett sargat SHL-schema gör att vi bara har tre matcher i dag, varav två som börjar 15.15. Örebro tar emot Skellefteå hemma. Jhonas Enroth får chansen mellan stolparna för hemmalaget och Gustaf Lindvall ska försöka spika igen för gästerna.