Stjärnan sänkte Oliver Ekman-Larsson

Jamie Benn fick matchstraff efter hårda tacklingen

Av: Per Bjurman

Publicerad:

NEW YORK. Det höll på att gå riktigt illa för Oliver Ekman-Larsson i natt.

Han vräktes in i sargen med huvudet före av Dallas-kaptenen Jamie Benn och fick ta sig ut i omklädningsrummet för omplåstring.

– Men han kom tillbaka, så det var tufft att Jamie fick matchstraff för den tacklingen, säger Stars-coachen Rick Bowness

Det var i mitten av andra perioden i mötet mellan Stars och Coyotes i American Airlines Center i Dallas Oliver Ekman-Larsson åkte på smällen som kunde fått obehagliga följder.

Den småländske backstjärnan och Dallas kapten Jamie Benn jagade efter samma puck vid sargen och ”OEL” hann först – bara för att bli tacklad i ryggen och inskickad med huvudet före i planket.

Han låg kvar på isen och vred sig i smärtor innan han han tog sig ut i omklädningsrummet för vård – och Benn fick matchstraff för boarding.

”Fortfarande lite tilltygad”

– Oliver gjorde illa nacken. Den är fortfarande lite tilltygad, säger Coyotes-coachen Rick Tocchet till klubbens hemsida.

Han kom dock tillbaka och slutförde matchen – och därför tycker Dallas-tränaren Rick Bowness inte att det var så farligt.

– Jag är glad att det gick bra för killen, men det var en tuff tackling att få matchstraff för. Båda killarna jagar pucken och den ene av dem böjer ner huvudet. Och han kom som sagt tillbaka…

Bowness kunde dock trösta sig med att hemmalaget till sist vann med 3-2.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!