Filip Forsberg: ”Riktigt bra premiär”

Av: Per Bjurman

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Mark Humphrey / TT

NEW YORK. Omsusade svensklaget Nashville Predators fick önskad start på säsongen i natt.

De sopade till Minnesota med 5-2 hemma i rusiga Bridgestone Arena.

– Det satt lite hårt åt, men till slut lossnade det och som helhet tyckte jag det var en riktigt bra premiär, säger målskytten Filip Forsberg till Sportbladet.

Kraven är – som vanligt – höga på Predators i år. Efter att ha bärgat stjärncentern Matt Duchene i somras ska de bara höra till toppskiktet i ligan, tycker omvärlden. Och som sagt: Det började bra.

– Ja, det var väldigt skönt att få inleda med en seger, säger Filip Forsberg på telefon från Music City.

– Och som helhet tycker jag det var en riktigt bra premiär. Vi inledde starkt, blev lite sämre i andra perioden och sedan lossnade det ordentligt i tredje.

”Kanonpassning”

Efter att i flera år ha kamperat ihop med Ryan Johansen och Viktor Arvidsson startade just Filip i natt i en kedja med just Duchene – och de såg ut att trivas ihop.

– Ja, vi har fått det att funka bättre och bättre under försäsongen och det kändes jättebra även i dag.

Skörden blev tre assist för Duchene och en för ”Flipper” – som i slutet också satte säsongens första mål i tom kasse.

– Jag fick en kanonpassning av ”Ekan” (Mattias Ekholm), det var bara att lägga in den.

Även Viktor Arvidsson satte en puck under islossningen i tredje perioden.

– Han dök upp där han skulle och tryckte in en retur. Precis som vanligt, skrockar Filip.

▪▪▪

Colorado Avalanche är ett annat Central Division-lag med höga förväntningar på sig – och även de svarade upp på de förväntningarna med en övertygande premiärinsats mot Calgary hemma i Pepsi Center under natten.

5-3 slutade tillställningen efter två mål av finländaren Joonas Donskoi – ny från San Jose i år – och lika många av hans landsman Mikko Rantanen.

Andre Burakovsky bidrog med en assist i första matchen i Avs-tröjan, och för en sådan noterades också Gabriel Landeskog.

Elias Lindholm spelade fram till ett av Flames mål.

▪▪▪

Apropå krav och förväntningar:

Tamp Bay Lightning klev också in i handlingen i natt – och spann i det första av två derbyn mot Florida Panthers bara vidare på succén från fjolårets grundserie.

5-2 skrevs slutresultatet till efter en riktigt fin insats. Victor Hedman bokfördes för en assist och fjolårets överlägsne skyttekung Nikita Kutjerov pangade in det första i det som förmodligen blir en jättelång rad av mål.

Noterbart i övrigt är att Anton Strålman – som lämnade Lightning för Panthers i somras – förärades en hyllning av sitt gamla lag på jumbotronen.

▪▪▪

Carolina Hurricanes vann en jämn och tuff premiär mot Montreal på straffar.

Slutsiffror: 4-3 

Lucas Wallmark satte matchens första mål i slutet av första perioden. 

▪▪▪

I södra Kalifornien vann Anaheim en likaledes tät öppningsmatch mot Arizona med 2-1. Hampus Lindholm tillskrevs en assist.

Publicerad:

LÄS VIDARE