Räddade 64 av 65 skott – förlorade

Luleå besegrade SDE efter straffar

Av: Jonathan Nilsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Luleå avlossade 65 (!) skott mot SDE:s målvakt Sofia Reideborn.

Hon tog 64 av dem, men stod till slut som förlorare efter straffläggning.

– En poäng känns som en vinst just nu, säger Sofia Reideborn.

Luleå har inte sparat på krutet under helgens Stockholmsturné.

I gårdagens 3–1-seger mot AIK avlossade de regerande mästarna 48 skott. I kväll sköt de sanslösa 65 skott under 65 minuters spel mot SDE.

”Då börjar det spöka”

Norrbottningarna var nära att bli nollade, men Ronja Savolainen kvitterade med drygt tre minuter kvar. Matchen gick till straffläggning där Petra Nieminen avgjorde med sitt 2–1-mål.

– Det är en lite rolig fråga, varför vi bara gör ett mål på 65 skott, säger Luleås tränare Mikael Forsberg med ett skratt.

– Det är många faktorer som gör det. Vi borde kanske ta bättre skott, sen är hon duktig i målet. Hon gör någon tokräddning och så missar vi något läge som vi gör mål på tio av tio gånger i vanliga fall. Då börjar det spöka lite.

48 skott i går och 65 i dag. Du är nytillträdd som tränare, är det din filosofi som börjar sätta sig?

– Vi vill ha mycket skott. Särskilt i förstavågen och att vi är aktiva och tar hand om returen. Däremot vill vi ha upp procenten, konstaterar Forsberg.

”Kul att se dem frustrerade”

Hemmalagets målvakt Sofia Reideborn var utpumpad efteråt.

– Jag tror aldrig jag har fått så många skott mot mig. 57 mot Linköping för något år sen, men aldrig över 60, säger hon.

Hur var det att spela en sån match?

– Luleå hade det mesta av pressen, det ser man ju på skotten. Vi har också våra stunder, men man märker att de blir frustrerande och det är ganska kul, säger Reideborn som inte hade svårt att tagga till inför mötet med Luleå.

– Nej, det var ganska lätt faktiskt.

SDE har tagit fyra av sex poäng i helgen och Stockholmslaget har redan nu har gjort bättre ifrån sig än på hela förra säsongen.

Då tog SDE 18 poäng, nu har de 19 inspelade poäng efter 13 matcher. Luleå har tagit en poäng mer, med två matcher mindre spelade.

Publicerad:

LÄS VIDARE