Strömavbrott försenade Luleå mot Växjö

Publicerad 2020-01-30

Luleå mot Växjö blev 30 minuter försenad på grund av ett strömavbrott.

Men även om ljuset tändes så förblev matchen ett enda stort mörker för Växjö som efter halva matchen låg under med 0–5.

– Det är bara frustrerande just nu, säger nyförvärvet Jacob Micflikier till C More.

Det var sju minuter kvar till nedsläpp mellan Luleå och Växjö när hela Luleås hemmaarena plötsligt slocknande. Ett omfattande strömavbrott drabbade stora delar av Luleå, enligt driftinformation från Luleå energi.

– Vi har bara fått reda på av domarna att matchen påbörjas 15 minuter efter att strömmen återkommer, sa general manager Stefan ”Skuggan” Nilsson medan arenan utrymdes och lagen kurade i svagt nödbelysta omklädningsrum.

”Blir mysstämning”

Vid 19,18 kom dock strömmen tillbaka och 19,30 släpptes så pucken.

Och Luleå var tända direkt. Konstantin Komarek inledde med att sätta sitt första mål sedan återkomsten efter att han friställts av en lång passning från Erik Gustafsson.

– Den passningen är helt sjuk, det är bara att sätta dit den, säger Komarek till C More.

Komarek arbetade sedan fram pucken till Nils Lundkvist som bombade in 2–0 och när Petter Emanuelsson sedan satte trean var klockan bara framme vid 10,45.

Filip Hållander styrde in 4–0 i powerplay i början av andra och när sedan Arttu Ilomäki direktsköt 5–0 i krysset bakom Viktor Fasth efter halva matchen hade Sam Hallam bra ”byta målvakts-kortet” kvar att dra för att väcka laget.

– Vi spelar bra, är sjukt effektiva, säger Nils Lundqvist i Luleå.

I tredje perioden fortsatte Växjö-eländet när Brendan Shinnimin utgick med befarad hjärnskakning efter en tackling i sarghörnet. Matchen slutade 5–1 till Luleå efter att Casey Bailey tröstmålat i boxplay.

Efter Brynäs trepoängare mot Örebro skiljer nu bara tre poäng från Växjö ner till Gävlelaget i ingenmansland.

Så här såg det ut i Coop Norrbotten Arena vid 19-tiden.