Lasu: ”Vi skämdes efter förlusten mot Färjestad”

Av: Michael Wagner

Publicerad:
Uppdaterad:

HOCKEY

GÖTEBORG. Tre raka förluster och utspelade av ärkerivalen.

Mot Örebro bröt Frölunda negativa sviten – i en slags ilska.

– Vi skämdes efter förlusten mot Färjestad, säger Nicklas Lasu till Sportbladet.

Den vikarierande Frölundakaptenen står i omklädningsrummet och vill i väg, men vill ännu en gång inte få uppmärksamhet för vad det är han ska göra.

Efter matcherna på hemmais kör Nicklas Lasu extraträning uppför Scandinaviums branta trappor med enbenshopp.

– Jag förstår att det blir en grej om det kommer ut en gång. Men det blev en grej i media tre hemmamatcher i rad (skratt).

Är det inte läge att ta det lugnt med extraträningen med tanke på de täta och viktiga matcherna?

– Jag tror inte på det. Jag tror man mår bra av att träna. Vissa går in i gymmet, jag gör det här och vi har haft ett break. Jag känner mig fräsch, säger Lasu.

I skadade Joel Lundqvist frånvaro var det publikfavoriten Lasu som hade kaptens-C:et på bröstet.

30-åringen ledde också sitt lag mot segern mot Örebro med sitt 3-1-mål i en andraperiod som var något av Frölundas 20 bästa minuter under säsongen.

– Den är jättebra. Vi fick det här trycket. Vi är inne med tre kedjor när de är inne med samma femma efter två minuter och då spelar vi hockeyn vi vill stå för, säger Lasu.

Frölundatränaren Roger Rönnberg beskrev efter 4-1-segern mot Örebro, som bröt regerande mästarnas svit med tre raka förluster, hur det funnits ett väldigt starkt revanschsug i hans lag. 

Lasu utvecklar:

– Efter Färjestadsmatchen i CHL skämdes vi. Målen de gjorde på oss händer inte ens på träning.

I den matchen i tisdags gick Färjestad ifrån till en 5–0-ledning innan Frölunda hyfsade till siffrorna till en 3–6-förlust inför returen i Frölundaborg på tisdag.

– Efter den matchen blir man inte arg utan att man undrar mer vad det var som hände. Sådana misstag gör vi inte ens under första veckan efter sommarträningen.

Segern mot Örebro innebar också att Frölunda återtog serieledningen i SHL.

– Vi vill vara där uppe, men det gäller att spela den här hockeyn vecka efter vecka så det inte är något snack vad vi står för när det är dags för slutspel, säger Lasu som tonade ner betydelsen för honom att få kliva in som kapten.

– Det är kul att valet faller på mig, men jag var kapten för ett par år sedan också när Joel var borta ett längre tag. Det är många killar som tar ett steg fram och hörs på ett annat sätt, men jag vill ändå gärna ha Joel tillbaka, säger Lasu.

Laddar Tabell
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!