SSK rasade ihop – nära negativt kval

Publicerad 2022-03-11

Oerhört viktiga poäng stod på spel i Scaniarinken under fredagskvällen.

Södertälje fick en stark start och ledde komfortabelt – men sedan lyckades Tingsryd vända och vinna.

Därmed säkrade bortalaget ett nytt kontrakt, medan det mesta lutar åt negativt kval för SSK.

Ett fåtal omgångar återstår av grundserien i Hockeyallsvenskan. Troja-Ljungby är redan klara för negativt kval, samtidigt som Södertälje, Almtuna och Tingsryd alla varit indragna i bottenstriden.

Under fredagskvällen ställdes SSK mot Tingsryd i något av en ångestmatch i Scaniarinken. Hemmalaget var i stort behov av poäng för att minska gapet till säker mark – medan Tingsryd fortfarande hade möjligheten att närma sig en åttondelsfinalplats.

Och det var Södertälje som fick jubla under den första perioden. Efter ett stort spelövertag lyckades Jacob Dahlström ge SSK ledningen med 1–0 – och kort därefter utökade Emil Aronsson till 2–0.

Släppte in snabba mål - tappade allt

Hemmalaget med en säker ledning inför den andra perioden. Men sedan raserade allt.

Det tog mindre än tre minuter i den andra perioden innan Kim Tallberg reducerade för Tingsryd. Sedan kvitterade Alexander Lindelöf – innan Elias Gunnarsson gjorde 3–2 till gästerna några sekunder senare.

SSK lyckades aldrig få in pucken i den tredje perioden och Tingsryd kunde därmed få med sig tre viktiga poäng och ett säkrat kontrakt hem.

I och med resultatet ligger Södertälje fortsatt näst sist och har fem poäng upp till Almtuna på säker mark. Två matcher av grundserien återstår för SSK. Samtidigt klättrar Tingsryd upp på tionde plats, vilket innebär åttondelsfinalplats.