Publicerad 2022-03-16

Brynäs nollade Leksand och tog sig enkelt vidare till semifinalen efter två raka segrar mot kullorna. Samtidigt tvingade Luleå fram en tredje avgörande match mot Djurgården.

Brynäs IF
Leksands IF

Seriesegrarna Brynäs gjorde ingen besviken när de tog två raka segrar mot Leksand och enkelt tog sig vidare till semifinal i SDHL-slutspelet. Brynäs tog ledningen efter bara tre minuter och sedan rann det på. Denisa Krizova stod för den anmärkningsvärda bedriften att göra två mål i numerärt underläge i samma match. Matchen slutade 8–0 och Leksand fick en tidig semester medan Brynäs laddar om inför kommande semifinal som drar igång i nästa vecka.

Djurgården skrällde i det första mötet och hade matchboll inför kvällens drabbning. Det startade bra då Lova Blom inledde målskyttet efter en fin dragning. Men då vaknade Luleås finländskor – genom två mål av Petra Nieminen och varsitt från Ronja Savolainen, Jenna Pirttijärvi samt Vainikki Viivi så vände Luleå matchen och vann med 5–1. Nu väntar en direkt avgörande tredje match på torsdagen.

SDE vann det första mötet mot Linköping med 5–4 efter dubbla övertidsperioder. När det var dags för returmötet så blev det återigen en jämn tillställning. SDE tog ledningen efter sex minuters spel i den första perioden genom Julie Zwarthoed. Linköpings kvittering kom genom Leanne Justine Reyes i mittenronden. 1–1 stod sig och övertid väntade. I den andra övertidsperioden slog Linnea Johansson till och tvingade fram en tredje avgörande match.