Modo slog Björklöven – kvitterar i semifinalen

Publicerad 2022-04-15

Modo har kvitterat i hockeyallsvenskans semifinal.

Efter stor dramatik i Umeå blev Filip Svenningsson hjälte i den näst sista matchminuten.

– Det är så mycket känslor och skit nu så man är helt färdig typ, säger Svenningsson i C More.

Det saknades inte chanser i första perioden men det dröjde till den andra innan målet kom.

Björklöven hade precis klarat av ett numerärt underläge när Mikkel Aagaard placerade in 0–1 bakom Claes Endre.

Den dittills målsnåla tillställningen hettade sedan till sju minuter in i den sista perioden när David Bernhardt drämde in 0–2 i Claes Endres högra kryss.

”Får inte ske på den här nivån”

Bara minuten senare bjöds Alex Hutchings på ett friläge av Josef Ingman och Björklöven fick tätkontakt efter reduceringen till 1–2.

– Ingman bara serverar den här pucken. Det är under all kritik alltså, det får inte ske på den här nivån i det här läget, säger experten Harald Lückner i C More.

– Passningen är så dålig så det finns inte på världskartan.

Modo-misstaget såg ut att straffa sig när Björklövens Jacob Olofsson kvitterade med bara två minuter kvar men bortalaget fick sista ordet.

Filip Svenningsson hjälte för Modo

Modo svarade direkt i den dramatiska matchavslutningen och Filip Sveningsson placerade in det matchavgörande segermålet efter stor kalabalik framför Björklövens kasse.

Därmed har Modo kvitterat och det står nu 2–2 i semifinalserien som avgör vilket lag som får möta HV71 i hockeyallsvenskans final.

– Det är så mycket känslor och skit nu så man är helt färdig typ, säger Filip Svenningsson i C More.

– Jag tyckte det kändes tryggt fram tills de fick vår bjudning på 1–2-målet. Men ”shit happens”.

Nästa semifinal spelas i Örnsköldsvik på söndag.

– Det ska bli grymt kul att få spela hemma igen, säger Filip Svenningsson.