HV71 nere på kvalplats: ”Är mellanmjölk”

Nu nere på kvalplats.

Krisen är total för HV71.

– Det är mellanmjölk, sa HV-tränaren Johan Lindbom till CMore.

Om det är något lag som är spök-lag för SHL-nykomlingen Timrå så är det HV71.

På de tio senaste matcherna har Timrå endast en seger mot laget från Småland, men det var alltså från säsongerna 2011 till 2013 eftersom Timrå spelat fem säsonger i hockeyallsvenskan.

Bröt trenden

Sett till matchen på lördagskvällen var det omvända roller. HV71 kunde inte göra mål på Timrå, till den sista matchminuten.

Och det var Timrå som stod var glädjevrålen under matchen. Vilmos Gallo gjorde 1–0 i den första perioden och JVM-aktuella Jacob Olofsson satte avgörande 2–0 i början av tredje perioden.

För Timrå var det här femte raka segern på hemmaplan i NHK Arena. Man är det enda laget vid sidan om Linköping som ännu inte vet hur det är att förlora på hemmais den här säsongen.

Nere på kvalplats

Om det är uppåt i Timrå så är det jobbigare i HV71, mästarlaget från 2017, trots en forcering i slutet av matchen.

* Tre raka torskar.

* Målskyttet funkar inte.

* Nu är man nere på kvalplats i SHL, något som är mycket ovanligt för smålänningarna.

– Vi går för det på slutet. Vi visar attityd. Men de första 40 minuterna är mellanmjölk. Tycker Timrå försvarar sig bra och det är tätt framför mål, sa HV-tränaren Johan Lindbom till CMore och fortsätter:

– Vi startade bra, men det saknas lite. Det är en kampsport och vi måste putta in mer för att vinna.