Sörensen: ”Man behöver inte rädda världen i varje byte”

Av: Emil Carlsvärd

Publicerad:

Linköping tappade ledning till förlust för andra matchen i rad.

Mot Djurgården på Hovet var östgötarna aldrig riktigt påkopplade.

– Vi visste att de skulle komma ut hårt, men ja. De sköljde över oss helt enkelt, säger Nick Sörensen.

Det tog fem minuter in i den första perioden innan Linköping avlossade sitt första skott i matchen: Sebastian Karlsson från slottet rätt i plockhandsken på Adam Reideborn.

Laget var inte riktigt påkopplade och så fortsatte det nästan hela vägen in till slutsignalen. En bild LHC:s Nick Sörensen håller med om.

– Vi är inte riktigt där i dag. Det är lite tråkigt. Men kredd till Djurgården, de var bättre än oss idag, säger 23-åringen.

”Sköljde över oss”

Energin fanns där, menar den dansk-födde forwarden. Problemet satt någon annanstans.

– Energin ska vi inte klaga på, men det kanske var lite mentalt att vi inte riktigt var påkopplade och var redo för uppgiften. Vi visste att de skulle komma ut hårt, men ja. De sköljde över oss helt enkelt, säger han och fortsätter:

– Det är bara att ta nya tag för det är ny match på lördag igen.

Djurgården hade vunnit nio av sina elva hemmamatcher inför kvällens drabbning och är seriens bästa hemmalag. En tuff bortamatch redan på förhand.

– Ja absolut. De är bra liksom. De kör sitt spel, alla krigar för varandra och i dag fick de också utdelning. Jag menar, gör man sex mål så förtjänar man att vinna matchen, säger Sörensen.

Du själv gjorde ett mål i dag. Hur kändes det för egen del?

– Helt okej. I dag kanske jag inte gör en höjdarmatch, men fyra mål i powerplay (totalt för hans del under säsongen). Äh, det är inte någonting jag riktigt tar med mig. Jag tycker jag har gjort bättre matcher än den idag, säger han självkritiskt.

Mot Luleå i förra omgången tappade Linköping en 2–0-ledning till 2–3-förlust på bortaplan. Under torsdagskvällen tappade man på nytt en ledning, denna gången 1–0, borta mot Djurgården.

”Vi skulle vunnit med tio mål”

Vad är det som händer i ert spel som gör att ni tappar matcherna?

– Det är inget speciellt. I Luleå tappade vi bara momentum, de hade tre skott och gjorde tre mål. I dag såg det annorlunda ut, det var två helt olika matcher. I Luleå skulle vi vunnit med tio mål.

Härnäst väntar serietvåan Färjestad hemma i Saab Arena. Nick Sörensen vet vad som krävs för att hans lag ska plocka hem tre poäng på lördag.

– Bara hålla oss till grunderna över 60 minuter. Inte tumma på någonting, vara ödmjuka. Man behöver inte rädda världen i varje byte.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!