Lagerbäcks del i Zlatans klubbyte

”Uppenbart att det inte var något negativt...”

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Jae C. Hong / TT / NTB Scanpix

HOCKEY

Lars Lagerbäck hade ett finger med i spelet när LA Galaxy värvade Zlatan Ibrahimovic.

Det avslöjar lagets tränare, Sigi Schmid, för norska VG.

– Jag hörde av mig till Lars och frågade om råd, säger Schmid.

När Zlatan Ibrahimovic höll sin första presskonferens som LA Galaxy-spelare avslöjade han att flytten till Los Angeles varit på gång länge.

– Det här skulle ha skett innan Manchester United. I mitt huvud var jag här, jag ville komma hit, men det blev inte så den gången. Det var mitt öde att komma hit, det vara bara en fråga om när, sa ”Ibra”.

”Vårdat våra relationer”

På sin hemsida har LA Galaxy även berättat att den första kontakten togs våren 2016 och att sportchef Johan Kirovski har haft löpande kontakt med svensken sedan dess.

– Det här är ett treårsprojekt där vi hela tiden har varit engagerade och vårdat våra relationer, så att vi hade valet att ta spelaren eller inte. Det är inte enkelt att få till ett kontrakt, men i slutet tog vi oss över mållinjen, sa Kirovski själv.

”Ganska uppenbart”

Och nu avslöjar alltså tränaren Sigi Schmid att ytterligare en person – en något otippad sådan – hade ett finger med i spelet. Nämligen Sveriges förre förbundskapten Lars Lagerbäck.

– Jag hörde av mig till Lars och frågade om råd. ”Ibra” var på väg hit och då var det fint att få prata med någon som känner honom väl både som spelare och person, säger Schmid till norska VG.

Han tänker dock inte avslöja exakt vad som sades.

– Det stannar mellan mig och Lars. Men det är ganska uppenbart att det inte var något negativt. Han skrev ju på direkt efteråt…, säger Schmid.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!