Sonens fina hälsning efter fula tacklingen

Av: Erik Karlsson, Tomas Ros

Publicerad:
Uppdaterad:

I går blev Modos Peter Öberg knockad av en ful blindside-tackling från Chris Campoli.

Hemma i soffan satt sonen Alfons och sambon Lina och såg skräckbilderna. På Facebook berättar Lina i ett känslosamt inlägg om sonens reaktion – och krav på ett snabbt sms med texten:

"Bra att du lever för att jag Älskar dig så mycket pappa".

Det var otäcka bilder i slutet av första perioden mellan HV 71 och Modo när Chris Campoli klev upp och satte en ful huvudtackling från blinda sidan på Peter Öberg.

Öberg bröt matchen med en hjärnskakning och Campoli fick ett matchstraff och kommer också stängas av ett ännu okänt antal matcher.

Reaktionerna på smällen var upprörda.

– Det är bland det värsta jag sett i min karriär. Han är helt försvarslös och Campoli knockar honom medvetslös, sa Noah Welch.

”Alfons stel av skräck”

Men om det var hemskt att se för lagkamraten Welch var det än värre för Peter Öbergs familj hemma i tv-soffan. I ett känslosamt inlägg på Facebook, som Allehanda publicerat, delar sambon Lina Åström med sig av hur det känns att se sin sambo ligga knockad på isen.

"Arg. Förtvivlad. Ledsen. Varför alla dessa fula vansinniga och helt respektlösa huvudtacklingar?!? Vad ger det för signaler till våra barn som älskar att spela hockey men som också sitter och kollar på dessa matcher", skriver hon och berättar om hur sonen Alfons chockats av att se pappa.

”Alfons blev helt stel av skräck av att se sin pappa ligga orörlig på isen. Tårarna sprutade. Mamma skynda dig att skriva detta till pappa på sms:

Bra att du lever för att jag Älskar dig så mycket pappa.. Hinner du spela mer denna säsong? Du är bäst i hela världen pappa <3 kom hem nu. /Din Alfons".

”Var det värt det Campoli?”

Lina Åström avslutade med att rikta sitt inlägg till Chris Campoli:

"Om han (Alfons red. anm.) kan se sin pappa spela fler gånger denna säsong eller fler gånger över huvud taget vet jag inte just nu. Men jag önskar att dessa tacklingar ska bestraffas hårdare, det ska inte vara värt att förstöra någons liv. Eller var det värt det Chris Campoli”.

Peter Öberg själv hälsar via sms att han lider av gårdagens smäll.

– Har mått bättre. Huvudvärk och trött, skriver han och kommenterar tacklingen:

– Utan att säga för mycket så tycker jag bilderna talar för sig själva...

Publicerad:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!