Ovetjkin hjälte – men ”bara” med två mål...

Publicerad:
Uppdaterad:

HOCKEY

Får vänta på fullträff 500

NEW YORK. Om han fullbordat ett hat trick hade han nått klassiska milstolpen 500 mål.

Men det var ”bara” med eftermiddagens andra fullträff Alex Ovetjkin avgjorde den fantastiska lördagsmatinén på Madison Square Garden.

Så den ryske ikonens jubileum får vänta till söndagens hemmamatch mot Ottawa.

– Han sa själv före matchen att han ville göra ett hat trick, men jag är glad att han bara gjorde två. Nu kan han få fira med familj och vänner i Washington, säger Nicklas Bäckström, som själv kvitterade Rangers ledning sex sekunder före slutsignalen, till Sportbladet.

I två perioder var lördagens eftermiddagsföreställning på Madison Square Garden en normal NHL-match.

Sedan exploderade den fullständigt i tredje. Rangers såg med mål av bland andra Oscar Lindberg och Viktor Stålberg till att vända 0-2-underläge till 3-2-ledning – men efter ledningsmålet iscensatte Capitals en sanslös push. Som slutade med att Nicklas Bäckström sex sekunder före slutet styrde in kvitteringen.

– Jag stod på kontoret, he he. Först tippade jag pucken och hade lite flyt så den studsade rakt ut till mig igen. Känslan när den gick? Rätt skön , säger ”Bäckis” när vi träffar honom efteråt.

– Men vi tyckte också att vi förtjänade bättre än att förlora på sättet som det blev i tredje och därför fick vi till den där forceringen. Vi ville verkligen ha in en puck till.

”Använde min fart”

Sedan följde övertid och det var lika vilt då. Efter en dryg minut hade hemmacentern Derek Stepan ett helt öppet läge som backen Nate Schmidt räddade på mållinjen – och i momentet därpå kom Alex Ovetjkin stormande i kontring längs vänsterkanten, skar med våldsam beslutsamhet in framför Henrik Lundqvist och avgjorde hela balunsen.

– Jag använde min fart för för att komma in i mitten och sen hade jag väl en liten ”move”, säger den ryske superstjärnan när han står och flinar i omklädningsrummet efteråt.

Han gjorde ett mål också i förstaperioden, efter en bedrövlig felpassning av Rangers-backen Dan Girardi, och det betyder att övertidsmålet var NHL-karriärens 499:e mål.

”Glad att bara gjorde två”

Men han snuvades alltså på upplevelsen att sätta karriärens 500:e balja på Garden.

– Han sa före matchen att han ville göra ett hat trick och nå den där milstolpen, berättar ”Bäckis”, den som stått för förarbetet till de flesta av de där 499 målen.

– Men jag är glad att han bara gjorde två mål här. Nu har vi två hemmamatcher och han kan istället få fira med familj och vänner och fans hemma i Verizon Center.

Första chansen kommer redan natten till måndag, då Ottawa Senators gästar den amerikanska huvudstaden.

Publicerad:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!