Lundqvist tog historisk seger

Av: Per Bjurman

Publicerad:
Uppdaterad:

NEW YORK. Henrik Lundqvist nådde en ny milstolpe inatt.

Han bärgade sin 445:e seger med New York Rangers hemma mot Chicago och är nu på delad sjätteplats på målvaktslistan över flest vinster i NHL-historien.

– Det är en stor ära att vara med där uppe, jag känner stolthet, säger han efter 4-3-triumfen

När Original Six-duellen mellan New York Rangers och Chicago Blackhawks startade fanns det bara sex målvakter i NHL:s drygt 100-åriga historia som vunnit fler matcher än Henrik Lundqvist – och efteråt är de ännu färre.

För med 4-3-segern mot Hawks kom ”Kung Henrik” upp i sammanlagt 445 segrar och det betyder att han går upp jämsides med Terry Sawchuk – som spelade 971 matcher mellan 1949 och 1970, de flesta för Detroit – på sjätteplatsen på All time-listan.

– Ja, det känns väldigt speciellt, säger ”Henke” när han möter media efteråt.

– Det är en stor ära. Jag har redan tidigare passerat namn som betytt väldigt mycket för mig som förebilder och att jag nu börjar närma mig toppen…ja, jag känner stolthet.

Segern i natt var Rangers andra raka – och tredje på de senaste fyra matcherna – och visserligen är avståndet upp till slutspelsstrecket fortfarande snudd på astronomiskt, men det unga manskapet börjar i alla fall se någorlunda anständigt ut.

Mika Zibanejad satte sitt femtonde mål för säsongen i tom kasse och Erik Gustafsson hade assist på ett av Blackhawks mål.

Henrik Lundqvist bärgade sin 445:e seger med New York Rangers hemma mot Chicago.
Foto: Bill Kostroun / TT
Henrik Lundqvist bärgade sin 445:e seger med New York Rangers hemma mot Chicago.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!