Svenska radarparet visade upp sig på nytt

Av: Per Bjurman

Publicerad:
Uppdaterad:

NEW YORK. Svenska radarparet Viktor Arvidsson och Filip Forsberg visade musklerna när Nashville i natt stekte San Jose-haj och slog nytt klubbrekord i antal poäng.

”Arvy” pangade in sitt 29:e mål för säsongen – och Filip Forsberg stod för tre assist.

– Det har börjat kännas bättre och bättre för vår kedja. Förhoppningsvis kan vi fortsätta på samma sätt in i slutspelet, säger Filip till Sportbladet efter 5-3-segern

San Jose Sharks har varit ett av NHL:s hetaste lag hela mars månad och kom till Bridgestone Arena med åtta segrar på de sensate nio matcherna under bältet, men mot tabellettan tog det stopp.

Predators vann ett tajt drama med 5-3.

– Vi spelade kanske ingen kanonhockey, men det är ändå starkt att slå Sharks, säger Filip Forsberg när vi talar med honom efteråt.

– De har var verkligen varit bra på slutet och det var de ikväll också, men Juuse Saros stod på huvudet i kassen, han var verkligen helt enorm, och därför vann vi.

Filip och radarpartnern Viktor Arvidsson hade en del med saken att göra de också.

”Hackspetten från Kusmark” gjorde sitt 29:e mål för säsongen i mitten av första perioden, efter klapp-klapp-uppvisning med ”Flipper” precis framför kassen – och den senare spelade sedan fram till ytterligare två mål.

– Ja, det blev ju ett snyggt samarbete med ”Arvid” på det målet, sedan hade jag lite flyt som fick fram några puckar, fortsätter Forsberg.

– Det har överhuvudtaget börjat kännas bättre och bättre för vår kedja. Förhoppningsvis kan vi fortsätta på samma sätt in i slutspelet.

Då kanske Filip själv också har lite mer tur och får in konstmål som det han försökte sig på i natt, när han la pucken på klubbladet bakom kassen, rundade Martin Jones och sånär stoppade in den i nätet – men istället träffade stolpen.

– Mm, kluckar han, det var väldigt nära. Men det är bara att försöka igen och hoppas på bättre lycka nästa gång.

Segern var Predators 50:e och innebar att det slog nytt klubbrekord med sammanlagt 111 poäng.

– Fin siffra, men egentligen inget som vi spelare tänker på. Sedan vi blev klara för playoff har fokus bara varit på att skaffa oss så bra placering som möjligt så vi får hemmaplansfördel i slutspelet så länge om möjligt, konstaterar Filip.

Dallas Stars öde kan ha beseglats i natt.

De förlorade måste-matchen mot Minnesota med 5-2 och har därmed fortfarande fem poäng upp till strecket med fyra matcher kvar att spela.

– Väldigt frustrerande, vi hade ju så mycket chanser, säger stjärnan Jamie Benn till nhl.com.

– Press? Alla har press på sig den här tiden på året. Vi visste att vi var tvingade att vinna men det var inte därför vi missade våra chanser.

Columbus pumpar på. I natt slog de avsågade Calgary med 5-1 på bortaplan och avancerade med det till tredjeplatsen i Metropolitan-tabellen.

Connor McDavid är fast besluten att vinna poängligan, verkar det som.

Han stänkte in sitt 41:a mål mot Vancouver i natt, på assist från Adam Larsson, och har därmed, med sammanlagt 103 poäng, sex poängs marginal ner till tvåan Nikita Kutjerov. Samtidigt passerade han William Karlsson i målligan och lade sig på fjärdeplats.

Hans Edmonton förlorade dock matchen mot Vancouver med 2–1.

Jeff Carter var den stora stjärnan på isen när LA Kings stormade upp på något säkrare slutspelsmark med en 4-2-seger mot Arizona.

Den 33-årige stjärncentern fullbordade ett hattrick hemma i Staples Center.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Publicerad:

LÄS VIDARE