St Louis hade flyt med sekunderna i natt.

Joel Edmundson satte avgörande 4–3 mot Anaheim efter 59.40.

– Det känns bra. Lite annorlunda, men bra, säger den ovane målskytten.

Ja, det gäller att ha marginalerna på sin sida i slutet av säsongen. Och i nattens match hade slutspelsjagande St Louis Blues verkligen det.

12 sekunder tog det för Vladimir Tarasenko att göra 1–0 med en snabbt dragskott hemma i Scottrade Center.

Men Rickard Rakell kvitterade med säsongens 28:e mål och Anaheim tog också ledningen innan den första perioden var över.

20 sekunder – Blues lycka

St Louis kom tillbaka, gjorde 2–2 och tog även ledningen genom Paul Stastny bara 25 sekunder in i den tredje perioden.

Men ännu en gång var det en svensk som kvitterade. Jakob Silfverberg satte säsongens 19:e mål och matchen såg sedan ut att gå till förlängning.

Men i slutskedet fick Robert Bortuzzo tag på pucken och passade upp den till framstörtande backen Joel Edmundson.

Med 20 sekunder kvar låg pucken i nätmaskorna – 4–3 för St Louis.

– Jag fick ögonkontakt med honom (Bortuzzo) och han serverade en riktig macka. Jag hade flyt att sätta pucken, sa Edmundson direkt efter segern.

Senare sa den 23-årige kanadensaren, som gjorde blott sitt tredje mål i NHL:

– Det känns bra. Lite annorlunda, men bra.

Det innebär att Blues fick ett litet, litet gap ned till jagande LA Kings på den sista wild card-platsen för att nå slutspelet i väst.

Minnesota vann en vild tillställning mot Florida på bortais.

Efter två perioders spel stod det 3–3 och tre minuter in i den tredje perioden satte Aleksander Barkov 4–3 för Florida och de slutspelsjagande pantrarna såg ut att kunna knipa två poäng.

Men nej.

I stället svarade Minnesota med fyra raka mål – varav de två sista i tom kasse – och vann med 7–4.

Redan kommande natt får Panthers chans till revansch i ett derbymöte med Tampa Bay Lightning som också försöker kliva över slutspelsstrecket.

Gustav Nyquist och Henrik Zetterberg noterades för tre respektive två assist när Detroit sprattlade till och slog Chicago med 4–2 hemma i Joe Louis Arena.

Målvakten Jimmy Howard gjorde comeback efter en längre tids skadefrånvaro och räddade 21 av de 23 skotten.

Därmed lämnade ”rödvingarna” över jumboplatsen i östra konferensen till New Jersey, men chansen till en slutspelsplats är sedan ett tag tillbaka i praktiken borta.

Svenska Chicago-backarna Niclas Hjalmarsson och Johnny Oduya vilade båda på grund av lagets tuffa spelschema.

Columbus Blue Jackets tog säsongens 43:e seger – tangerat klubbrekord – efter 4–3 hemma mot Buffalo Sabres.

Boone Jenner gjorde sista målet med fem minuter kvar och målvakten Sergej Bobrovskij räddade 29 skott. Men hans långa svit utan insläppta mål sprack tidigt i den första perioden och stannade vid 182 minuter och 50 sekunder.