Björklöven vann – efter utskällningen

Publicerad 2023-01-20

Insläppt mål efter nio sekunder, utskällda av tränaren och utbuade.

Då reste sig Björklöven och avgjorde med en sekund kvar mot Mora.

– Vi gör ett jävla jobb med att hänga kvar i matchen, säger hjälten Nick Schilkey i C More.

Björklöven vann toppmötet hemma mot Mora.

Men allt gick fel i den första perioden.

Matchen var inte ens nio sekunder gammal när Johan Persson satte ledningsmålet för gästerna.

Sex minuter in i matchen kände hemmatränaren Viktor Stråhle sig tvingad att ta en timeout – och han var inte nådig i sin kritik mot sina spelare.

– Vi har spelat sex jävla minuter och vi ser ut som skit. Alla måste steppa upp, sa han.

Men utskällningen hjälpte föga – 0–2 kom genom Axel Sundberg bara 84 sekunder senare.

Tappade igen

Umeålaget kom ut bättre till den andra perioden och hämtade upp underläget efter mål från Maxime Fortier och tidigare Mora-spelaren Mattias Nörstebö.

Men då kom utvisningarna.

Först en för sex man på isen som ledde till powerplay och 3–2 till Mora. Och sedan en till för interference som bäddade för 4–2 till gästerna sedan skytteligaledaren Johan Persson skjutit sitt andra mål för kvällen.

Avgjorde – med en sekund kvar

Scott Pooley blev den tredje periodens stora profil när han ensam höll kvar Björklöven i matchen.

Amerikanen både reducerade och kvitterade och tvingade fram en förlängning – där det var dags för en annan transatlant att kliva fram.

Med en sekund kvar på klockan fick Nick Schilkey pucken, trampade in, och avslutade ovanför benskyddet på målvakten till 5–4 och seger.

– Vi låg under med två mål två gånger men vi hittar en väg att vinna, det säger mycket om laget, säger Nick Schilkey i C More sändning.

Två poäng som innebär att Björklöven knappar in på Modo, som förlorade mot Djurgården. Nu skiljer det elva poäng mellan ettan och tvåan.