Vann efter straffdrama: ”Hur länge ska de hålla på”

Uppdaterad 2022-11-23 | Publicerad 2022-11-22

Malmö satte i dag ett mindre smickrande klubbrekord.

Leksand såg till att skåningarna inkasserade åttonde raka hemmaförlusten efter en straffläggning som aldrig ville ta slut.

– Hur länge ska de hålla på?, frågade sig kommentatorn Åke Unger i C More.

Leksands IF

Emil Heineman inledde säsongen i Montreal Canadiens, men kom ganska snabbt hem till Leksand under hösten.

I dag gjorde han sina två första mål för i år när Leksand besegrade Malmö med 3–2 efter straffar.

PLUS: SHL-experterna: Betyg på lagen under hösten

Heineman satte 1–0 i den första perioden och med bara åtta minuter kvar av matchen ledde leksingarna med 2–0. Men skåningarna kom tillbaka via två snabba mål och tog matchen till förlängning och sedan straffar.

Tolv raka missar

Där behövdes det 13 straffar innan någon utespelare lyckades överlista målvakterna Daniel Marmenlind och Mantas Armalis.

Det blev Heineman som satte den och sköt extrapoängen till Dalarna.

– Skönt att vi vann, säger Armalis i C More.

Malmö inkasserade därmed åttonde raka hemmaförlusten, vilket är klubbrekord i negativ bemärkelse.

– Vi kan ta med oss många bra delar i den här matchen. Moralen vi visar upp, säger Fredrik Händemark.

Köp dina hockeytröjor i Sportbladet Shop här!