Djurgården chockat av Almtuna – tappade tvåmålsledning

Uppdaterad 2022-11-19 | Publicerad 2022-11-18

2–0-ledning inför tredje perioden – då tappade Djurgården allt.

Almtuna kom tillbaka och Viktor Hertzberg kunde sätta 3–2 till Uppsalalaget under övertiden.

– Det är inte alla gånger man vänder 0–2 till seger i sista perioden, säger Almtuna-backen Oskar Asplund till UNT.

Djurgården förlorade med 2–3 borta mot Almtuna.

Men det var gästerna som inledde bäst.

Efter en mållös första period blixtrade Djurgårdens hemvändande stjärnor till när först Marcus Krüger och sedan Daniel Brodin tog sig in i målprotokollet i mitten av andra.

Sedan kom raset.

Tappade ledningen

Almtuna reducerade tidigt i den tredje perioden när William Proos sköt ett handledsskott som Djurgårdsmålvakten Carl Lindbom inte lyckades fånga med plockhandsen.

2–2 kom strax därefter när Hampus Harlestam laddade med ett direktskott och hittade nätet i numerärt överläge.

Övertid följde och då slutförde Almtuna vändningen när Viktor Hertzberg gjorde sitt tredje matchavgörande mål för säsongen.

Halkar efter i toppen

Matchen slutade 3–2 till Uppsalalaget och backen Oskar Asplund kunder fira sin 19-årsdag med seger.

– Vi hade ett snack i pausen mellan andra och tredje perioden att vi hade en seriös chans att ta poäng. Men det är klart, det är inte alla gånger man vänder 0–2 till seger i sista perioden, men samtidigt måste man tro på det, säger Asplund till UNT.

Resultatet innebär att Djurgården nu har sex poäng upp till tabellettan Modo, samtidigt som Almtuna lämnar platsen som nästjumbo.