Theodor Niederbach ut blodig mot Skellefteå

Elmer Söderblom sköt hem segern till Frölunda

Publicerad 2021-11-06

Nya otäcka scener i Scandinavium.

Theodor Niederbach tvingades lämna isen blödande från huvudet redan efter en minut.

– Det där såg inget bra ut alls, säger C Mores Lena Sundqvist.

Frölunda HC

För bara några dagar sedan skadade sig Frölundas Max Friberg otäckt i Scandinavium.

I lördagens möte med Skellefteå var nästa otäcka skada framme.

Drygt en minut in i matchen fick Theodor Niederbach lämna isen blödandes efter en, av reprisbilderna att döma, regelrätt tackling som slutade olyckligt.

”Obehagliga bilder”

Niederbach såg groggy ut, försökte resa sig upp men snubblade då till innan han fick hjälp av lagkamrater att lämna isen.

– Det där såg inget bra ut alls. Obehagliga bilder, säger C Mores Lena Sundqvist.

Sedan tidigare saknar Frölunda Simon Edvinsson, Max Friberg, Linus Nässén, Karl Henriksson och Mats Rosseli Olsen.

Elmer Söderblom avgjorde

Matchen i sig var väldigt underhållande och bjöd på högt tempo, men det dröjde länge innan första målet kom.

Michael Spacek styrde in 1–0 i slutet av andra perioden – innan Oscar Möller kvitterade i början på tredje.

Det kom ett avgörande också.

I mitten av tredje skickade Frölundas Elmer Söderblom in ett distinkt handledsskott i krysset – innan Johan Sundström gjorde 3–1 i matchens absolut sista sekund. Sundström var på väg mot öppet mål men hakades upp, därför bedömdes det som mål.

– Otroligt jämn match. Det går fram och tillbaka hela tiden. Skönt att vi kan vinna, säger Söderblom till C More.

Frölunda toppar tabellen, Skellefteå är fyra.