Samuel Johannessons ögonbryn blödde ymnigt och Leon Bristedt fick ett tveksamt matchstraff.

Det mesta hände när Rögle vann borta mot Frölunda i Scandinavium.

Frölunda HC
Rögle BK

20–3 och 4–0 i matcher. Det var facit när Rögle körde över Frölunda i vårens slutspel. När lagen möttes i kväll så var det betydligt jämnare i en match som innehöll det mesta.

I den första perioden åkte Rögles Samuel Johannesson på en ordentlig smäll och blodvite uppstod när hans ögonbryn fick sig en törn. Men det var Frölunda som gjorde målet när Max Friberg satte ledningsmålet.

”Tappar fan lusten”

Men Ängelholmsklubben skulle komma tillbaka när Oskar Stal-Lyrenas satte kvitteringen. En knapp minuter senare satte Leon Bristedt in en tackling som gav matchstraff.

Ett beslut som C Mores expert Sanny Lindström inte gillade.

– Jag tappar fan lusten att se på skiten, jag blir så förbannad. Att det här ens är utvisning när man får möjlighet att titta på video, det är så fruktansvärt dåligt. Jag lider med Rögle, säger han.

Matt Tomkins i Frölunda bjöd på en supertavla.

Tavla av Tomkins

Efter det skulle Frölundamålvakten Matt Tomkins stå för en riktig blunder. Han fångade upp en rensning och slog pucken in i sargen, men puckade studsade olyckligt och mot det egna målet. Där kom en rusande Ludvig Larsson som kunde lägga in den i öppen kasse.

– Jag vet inte om jag har gjort ett sådant mål innan. Målvakten gjorde bort sig lite och jag fick ett öppet mål och kunde lägga in pucken, säger Larsson till C More.

Frölunda skakade dock av sig målet omgående och kvitterade genom Elmer Söderblom. Men det var Rögle som fick sista ordet.

Med knappt fem minuter avgjorde Lucas Ekestahl-Jonsson i powerplay och Rögle tog sin fjärde raka seger.

– Det var kul att se den gå in, grymt skönt att vi kan vinna, säger segermålskytten till C More.