SHL Svenska hockeyligan

Marcus Sylvegård återvänder till Malmö

Av: 

Mattias Karlsson

Marcus Sylvegård
Marcus Sylvegård

HOCKEY

Marcus Sylvegård har skrivit ett tvåårskontrakt med Malmö.

Trion Sylvegård är därmed återförenad i den sydligaste SHL-klubben.

– Då var jag barnet i laget och nu känner jag mig mer vuxen och mogen samt mer bekväm i min roll i gruppen, säger den 22-årige högerskjutande forwarden.

Sportbladet har tidigare avslöjat att Marcus Sylvegård varit på väg återvända till Malmö.

Nu är det helt klart att han kommer tillbaka efter två säsonger i Växjö och med ett SM-guld.

I Malmö finns pappa Patrik Sylvegård som sportchef och 28-årige storebrorsan Emil Sylvegård som en av ledande forwards.

Marcus Sylvegård har tidigare spelat i Malmö i SHL i fyra säsonger. Där han bland annat skyddade sin storebror och var inne och slogs i motståndarnas bås.

– Jag känner en stor ära och stolthet. Det är alltid speciellt att få komma hem. Jämfört med senast har jag skaffat mig mer rutin. Jag vill vara med och ta klubben uppåt, att vi ska bli en stortklubb. Den stora drömmen är att vinna guld med Malmö, säger Marcus Sylvegård.

”En av Växjös bästa”

I SM-slutspelet ingick han i den sensationella rackarungekedjan/tredjekedjan tillsammans med centern Pontus Holmberg och forwardskollegan Fredrik Karlström.

Tillsammans gjorde de 34 poäng på 14 matcher. De stod för sju av elva matchavgörande mål, exklusive sista avgörande 6–2-matchen i finalen mot Rögle där alla tre ändå gjorde mål och fyra av målen. Nästan alla målen var också i spel fem mot fem.

– Vi får hem en spelare som utvecklats väldigt mycket sedan han var här senast. Han har sedan tidigare fått en etikett som kampspelare och visst är han stark i de momenten, men han kan absolut spela med puck också. Det har han bevisat, inte minst under SM-slutspelet, där han var en Växjös bästa spelare. Nu kommer han också hem med ett stort självförtroende, till den klubb som han brinner för, säger huvudcoachen Joakim Fagervall.

Serienian Malmö har tidigare gjort klart med målvakten Daniel Marmenlind från Västervik och centern Kalle Östman från Djurgården. Dessutom ska backarna Carl-Johan Lerby och Joakim Ryan vara på väg in från Calgary Flames respektive Carolina Hurricanes enligt Kvällsposten.

ANNONS EXTERN LÄNK

Reka och hitta dina favoritspel på Oddset! Spel på lag och ligor från världens alla hörn. Till Oddset. Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

LÄS VIDARE

Rögle får Sylvegård tända till: ”Extra känsligt”

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

SHL Svenska hockeyligan

Malmö Redhawks

Ishockey