Bråkigt efter Björklövens seger: ”Är väl huvudtacklingen”

Publicerad 2020-01-15

Björklöven vände och vann mot Södertälje med 5–3 i hockeyallsvenskan.

Men efteråt var det rejält grinigt mellan de båda lagen.

Bråket var i full gång när Södertäljes tränare Dennis Bozic intervjuades av C More efter matchen. Flera spelare var i luven på varandra och enligt tränaren hade det sin förklaring:

– Det är väl tacklingen som är i huvudet på Hugo (Gustafsson). Det är väl en förmodad hjärnskakning som inte blir någonting vad jag förstår, säger han i C More.

Det var i tredje perioden som JVM-spelaren Hugo Gustafsson fick sig en smäll mot huvudet, varpå han avbröt matchen. Justin Crandall som var den som delade ut tacklingen fick två minuters utvisning.

Åttonde raka

Inför tredje perioden var dock Södertälje i förarsätet. Två mål i mittakten hade gett bortalaget en ettmålsledning inför matchens 20 sista minuter.

Men då gjorde Björklöven två snabba mål och vann till slut med 5–3 – serieledarens åttonde raka seger.

– Så länge vi gör vårt jobb och tar våra poäng spelar det inte lika stor roll hur det går för de andra lägen. Det gäller att vi fortsätter på den inslagna vägen och jobbar in segrar, säger Björklövens Olle Liss.

Ett decimerat Västerås pressade Bik Karlskoga rejält. Men det såg mörkt ut. Fredrik Forsberg gjorde sitt tredje mål för kvällen tidigt i tredje perioden när han sköt 4–2.

Men Västerås kom ikapp och tog matchen till förlängning. Där avgjorde dock Wilhelm Westlund för Karlskoga när han sköt avgörande 5–4.

Inför matchen hade Västerås sex man på skadelistan och redan efter en period hade ytterligare två spelare sällat sig till skadelistan. Både Jesper Johansson och David Göransson utgick med befarade hjärnskakningar.

Även Calle Själin fick kliva i tredje perioden efter en smäll mot huvudet.

För Timrå var det en dyster kväll borta mot Mora. Laget förlorade med 1–3 och fick dessutom Sebastian Hartmann skadad.

Forwarden, som har gjort 21 poäng på 35 matcher, skadade sig i mittperioden. Hartmann fick ledas av isen samtidigt som han till synes hade stora smärtor i vänsterbenet.