Leksandsforward skadad – med landslaget

Av: Tomas Ros

Publicerad:

HOCKEY

Hari riskerar tre månader i gips

Janos Hari spelade i Modo innan Leksand.
Foto: Bildbyrån
Janos Hari spelade i Modo innan Leksand.

SKELLEFTEÅ. Aj, aj, aj.

Tråkigt för Leksand och Janos Hari, 23.

– Jag går i gips efter en olycka med landslaget. Har jag otur så är båtbenet av och då är det tre månader i gips, säger han.

Janos Hari har gjort en otrolig resa med Leksand den här säsongen. Han var inte önskad av Modo för ett år sedan och säsongen i Leksand var det som behövdes för att få igång den puckskickliga forwarden.

43 poäng i allsvenskan, flest poäng av alla forwards i laget och en nyckel i powerplay där han hade mycket puck och mycket förtroende av Perra Johnsson.

I kvalspelet efter säsongen minns alla hur det gick.

Leksand studsade sig vidare mot Mora och Tingsryd och hade till slut cirka fyra fem stolpe in mot Modo.

Spelat landskamper

Bäste poängplockare blev igen den blott 175 cm långt ungrararen med 11 poäng på 14 matcher och den som jublade mest i Fjällräven center för två veckor sedan var puckartisten från Budapest. Karma.

Säsongen tog inte slut där för Hari. Han åkte, efter en lagresa till Barcelona, direkt till landslaget och har nu spelat landskamper med Ungern.

– Det var i fredags som jag gjorde illa mig. Sitter gipsad nu. Har jag otur så är båtbenet av och då är det tre månader i gips.

Hari har kontrakt nästa säsong med Leksans. Slår läkningen väl ut ska inte skadan behöva påverka säsongen allt för mycket.

Publicerad:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!