Gjorde mål 0,3 sekunder innan periodpausen

Djurgården tog tredje raka segern i hockeyallsvenskan

Djurgården körde över Västervik på Hovet.

Ett av målen gjordes 0,3 sekunder innan periodpaus.

– Det är jävligt olyckligt, säger Västerviks Victor Öhman till C More.

Djurgården tog tredje raka segern mot Västervik.

Derbyseger i onsdags. I dag fick Djurgården fira på nytt i hockeyallsvenskan, då Västervik besegrades med 4–0 på Hovet.

Ledningsmålet kom med bara ett fåtal sekunder kvar av den första perioden – när Djurgården spelade boxplay. Pucken hamnade hos Emil Berglund som tryckte in 1–0 i matchen, sex sekunder innan periodpausen.

Mål 0,3 sekunder innan pausen

Hemmalaget kom sedan att utöka i den andra perioden. Olle Liss sköt in 2–0 efter att Västervik åkt på en utvisning. Det såg även ut att bli periodens enda mål, men då gjorde Noah Östlund 3–0 med 0,3 (!) sekunder kvar till pausen.

– Väldigt surt. Det är jävligt olyckligt att de får göra mål med 0,3 sekunder kvar, säger Västerviks Victor Öhman till C More.

Derbyhjälten målskytt igen

Liam Öhgren, som avgjorde derbyt mot AIK, satte sedan 4–0 i matchen. Det blev även matchens sista mål, vilket innebar tredje raka segern för Djurgården.

– Jag tycker att det är en stabil insats. Inför dagens match hade vi en utmaning som jag tycker grabbarna hanterade bra. Vi vet alla vad som hände tidigare i veckan, där vi hade en match som var mentalt lättare att spela än den i dag. Jag tycker att grabbarna hanterar det på ett bra sätt, säger Djurgårdens tränare Joakim Fagervall till C More.

Björklöven förlorade med 7–4

Stockholmslaget ligger på andra plats, fyra poäng bakom serieledarna Modo. Ettan besegrade Almtuna på bortaplan med 4–1 under fredagskvällen.

Samtidigt förlorade tabelltrean Björklöven med hela 7–4 borta mot Kristianstad. Björklöven vände ett 1–3-underläge till 4–3-ledning, men det räckte inte i den tredje perioden, då hemmalaget gjorde fyra mål.

Förlusten innebär att Björklöven ligger sex poäng bakom Modo i tabellen.