Leksandsseger – efter en veckas vila

Publicerad 2018-10-26

Leksand hade inte spelat på en vecka.

Mot Västerås var laget länge illa ute men kunde till slut bärga sin fjärde raka seger.

– Vi tar extrapoängen och det känns jätteskönt idag, säger Leksands tränare Leif Carlsson till C More.

Leksands IF

Det var ett formstarkt Leksand som ställdes mot Västerås under fredagskvällen.

Ett Leksand med tre raka segrar och sjutton gjorda mål framåt, men som fått finna sig i en veckas spelledighet.

Men det var inget trögstartat hemmalag publiken i Tegera Arena fick se, snarare ett spelsuget.

”Inget att hymla om”

Leksand inledde matchen i ett rasande tempo, det skulle dock dröja fram till slutsekunderna av den första perioden innan Jesper Ollas spräckte nollan. Hans första mål för säsongen.

– Det är inget att hymla om, det är alltid skönt att göra första målet, sade Ollas till C More i periodpausen.

I starten av den andra perioden var det Leksands tur att tappa pucken i egen zon – något Anthon Eriksson utnyttjade och 1-1 var ett faktum.

Västerås åt sig in i matchen och med sextio minuter spelade var ställningen 2–2.

Linus Persson kunde sedan avgöra i förlängningen, vackert framspelad av Tobias Forsberg.

– Vi tar extrapoängen och det känns jätteskönt idag, säger Leksands tränare Leif Carlsson.

Nyförvärvet lämnar

Efter matchen meddelade Leksand dessutom att nyförvärvet Ben O´Connor, 29, lämnar klubben på grund av familjeskäl.

– Det var ett svårt, men på ett sätt ändå enkelt beslut att fatta. Jag har haft det hur bra som helst här i Leksand, och älskar både byn och föreningen, men jag måste självklart sätta min familj i första hand, säger backen i ett pressmeddelande.

På annat håll vann Södertälje mot Vita Hästen med 4–2. Matchens förgrundsfigur var Sebastian Dyk som gick upp i ensam skytteligatopp i och med sitt nionde och tionde mål för säsongen. Däremellan hann han bli sänkt av en våldsam tackling som resulterade i matchstraff för Arvid Degerstedt.

Joakim Lilliehöök gjorde sin säsongsdebut för AIK mot Karlskrona. En match han helst vill glömma, trots att AIK hämtade upp 0–3 och fick med sig en poäng efter förlust i förlängning. 24-åringen drog nämligen på sig en ödesdiger utvisning redan efter nio sekunder.

Björklöven var illa ute senast hemma mot Tingsryd men lyckades vända 0–2 till seger med 3–2 efter förlängning med mindre än fyra minuter kvar att spela.

I kvällens match mot BIK Karlskoga låg laget återigen under med 0–2 efter två mål av Fredrik Forsberg. Men Björklöven svarade för en stark vändning på nytt och kunde till slut vinna med 4–2 efter att Emil Lundberg gjort det matchvinnande målet.

Tingsryd tog sin blott andra seger för säsongen. Måns Hermansson gjorde det matchavgörande målet mot sin gamla klubb Almtuna i 4–1-segern.

Panterns segersvit stannade på fyra raka matcher då Västervik vann borta med 4–3. Lagets första trepoängare den här säsongen.