Alsenfelt tog chansen – höll nollan mot KHK

Av: Erik Karlsson

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2

Skadad i fjol och stenhård konkurrens av nyförvärvet Cristopher Nihlstorp den här säsongen.

Då svarade Oscar Alsenfelt med att hålla nollan när Malmö tog sin andra raka seger för säsongen.

– Jag är lättad och glad, säger han i C More.

Oscar Alsenfelt kom till Malmö i fjol efter succén i Leksand. Men fjolåret blev en mardröm med skador som gjorde att han bara spelade sju matcher under hela säsongen.

I år har han dessutom fått stenhård konkurrens av Cristopher Nihlstorp som började säsongen med att stå i kassen när Malmö skrällde mot Frölunda i premiären. Därmed var det upp till bevis för Oscar Alsenfelt när han i dag ställde sig mellan stolparna mot Karlskrona.

Och han fick jobba hårt från start.

KHK började optimistiskt och pepprade på med farliga avslut. Men Alsenfelt stod emot och i stället kunde Malmö spräcka nollan – två gånger om. Först fick Kim Rosdahl sitt livs första SHL-mål bortdömt för spelare i målgården innan Konstantin Komarek gjorde sitt andra för säsongen till 1-0 bara någon minut senare.

Kontrollerad avslutning

Karlskrona fortsatte ösa på med skott i andra perioden men det var Malmö som var effektivast.

Illari Filppula vandrade in från höger i powerplay och satte 2-0 med ett dragskott efter 19,12 av mellanakten. I tredje perioden kontrollerade Malmö händelserna och Andreas Thuresson satte slutresultatet, 3-0, i öppen bur och Oscar Alsenfelt kunde bocka av en nolla i årsdebuten.

– Det känns skitkul, jag var riktigt nervös inför matchen idag, säger han och fortsätter:

– Det är viktigt med en bra start när man har varit borta mycket. Nu får man lite ro och mer glädje på träningen. Jag är lättad och glad.

Publicerad:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!