Hyllad Bishop läckte i Islanders seger

Publicerad 2016-04-28

Coachen lämnade blodig

Ben Bishop nominerades i natt som en av tre Vezina trophy-kandidater.

NEW YORK. Stanley Cup-slutspelets andra omgång tjuvstartade i natt – med en liten skräll.

New York Islanders slog fjolårsfinalisten Tampa med 5–3 – på bortplan.

– Vi har en suverän mentalitet och vill bara rulla vidare, säger skyttekungen John Tavares.

Den inledande fajten mellan Tampa Bay Lightning och New York Islanders – märkligt nog spelad innan den sista matchen i första omgången, Game 7-thrillern mellan Anaheim och Nashville, var avgjord – började ungefär som väntat.

Lightning vevade igång sin fantastiskt explosiva offensiv direkt och redan efter drygt tre minuter klappade Ondrej Palat in 1–0 – efter magiskt förarbete av unge Jonathan Drouin.

Men sedan tog festen slut i Amalie Arena.

Islanders tog över, gjorde en bunt enkla mål och jagade till slut en för kvällen blek Ben Bishop ur kassen.

Vill rulla vidare

I tredje svarade hemmalaget för en bra push, men kom aldrig närmare än till 4-3 – sedan satte Cal Clutterbuck 5–3 i tom kasse.

– Det var en bra match, vi gjorde det svårt för dem med vår aggressivitet i de två första periodernna,  säger lagkaptenen John Tavares till espn.com.

– Vi har en suverän mentalitet och vill bara rulla vidare.

Särskilt mycket rullar Tavares själv – New York-hockeyns kung. Han satte sitt sjätte mål sedan slutspelet började och leder därmed såväl mål- som poängligan.

Tampa såg lite rostiga ut efter det långa uppehållet sedan serien mot Detroit slutade, men coachen Jon Cooper är inte orolig – allra minst när det gäller keepern Bishop.

– Nej, ”Bish” är ”Bish”. Han kommer snabbt tillbaka. Det gör hela laget, menar han.

Islanders coach Jack Capuano fick en puck på näsan (!) i tredje perioden och tvingades ymnigt blödande lämna båset för omplåstring.

Han återvände dock innan matchen var över – och har ingen sympati att vänta från sina spelare.

– Nej, han tjatar ju hela tiden på oss om att vi ska täcka pucken, skojar Tavares.