Superduon fixade första Växjösegern

Uppdaterad 2015-10-12 | Publicerad 2015-09-26

Växjö/Stockholm. Noll poäng och underläge med 2-0 i första perioden.

Då reste sig Växjö och tog första segern – tack vare superduon Richard Gynge och Robert Rosén.

– Förhoppningsvis är det lite av den gamla kemin som sitter kvar, men som vi också kan bygga vidare med nytt, säger Robert Rosén.

När de spelade i AIK var de utan tvekan seriens bästa duo och gjorde 104 poäng tillsammans i grundserien 2011. När Robert Rosén och Richard Gynge nu återförenas i Växjö var frågan om magin skulle finnas kvar.

Svaret är ja – med guldkant.

För trots att Växjö till dagens match kammat noll poäng hade Gynge (3) och Rosén (1) gjort alla utom ett för Växjö så långt.

Och efter att Malmö chocköppnat och gjort 2-0 i första perioden klev de fram igen.

Blev spännande slutminuter

Först styrde Robert Rosén in reduceringen och när TJ Galliardi fick sitta fyra minuter för en hög klubba var Rosén där och kvitterade också. Ilkka Heikkinen stod för en elegant passning till Rosén som kunde slå in pucken i öppen kasse.

Vändningen fullbordades när Richard Gynge krutade in ett slagskott från högerläge på en kontring redan innan andra perioden var över.

– Vi har fått en bra start med lite mål, det ger mer energi. Men sedan ska inte (Tuomas) Kiiskinen glömmas bort, han betyder mycket för oss, säger Robert Rosén.

Varför är ni superkedja?

– Jag hoppas att det är skicklighet. Att vi har något offensivt som gör oss jobbiga att möta. Vi gillar att ha kul, ha mycket puck och snurra i anfallszon, och skapar man då en del så brukar puckarna trilla in till slut.

Heikkiken fick avgöra

Växjö kunde faktiskt göra mål utan att firma Rosén/Gynge var sist på pucken. Ilkka Heikinnen krutade in 4-2 i powerplay i tredje perioden. Nog så viktigt då Henrik Hetta reducerade till 4-3 kort senare med Malmös tredje powerplaymål.

Närmare än så kom dock aldrig Malmö som inte lyckades kvittera i forceringen mot Stefan Steen i Växjömålet.

– En stor lättnad för oss efter en dålig start, säger Heikkinen.