Marcus Johansson trejdas till Boston

Lämnar New Jersey efter petningen

Av: Per Bjurman

Publicerad:
Uppdaterad:

NEW YORK. Marcus Johansson är exalterad över att ha trejdats till topplaget Boston Bruins.

Trots att han därmed blir lagkamrat med Brad Marchand – en gammal antagonist han så sent som förra året kallade ”idiot”.

– Ha ha, ja, men det blir nog inga problem. Sådan är hockeyn. Nu ska vi spela ihop och jag är övertygad om att vi kommer överens, säger ”Mojo” till Sportbladet.

Han har hållits utanför New Jerseys laguppställning de senaste matcherna, så det stod redan på förhand klart att Marcus Johansson – som sitter på utgående kontrakt – förmodligen skulle komma att trejdas innan måndagens deadline.

Det dröjde dock ändå till några minuter innan klockslaget 21.00 (svensk tid), när alla affärer behövde vara genomförda, innan nyheten detonerade:

Den 28-årige skåningen hade skickats till Boston Bruins – i utbyte mot ett andraval i draften 2019 och ett fjärdeval 2020.

– Det känns väldigt exalterande och roligt, säger han när vi når honom en timme senare.

– Bruins är ett väldigt bra lag och har varit i alla år jag spelat här borta. Av alla alternativ som fanns var det absolut ett av de bästa. Jag ser verkligen fram emot att bli del av den lysande truppen och få vara med och kämpa i slutspelet.

”Känns inspirerande”

”Mojo”, som innan han inför förra säsongen kom till New Jersey spelade i Washington i sju år, förväntas hamna i Bostons andrakedja med David Krejci och Jake DeBrusk och tanken är att han ska bidra med fart, karaktär och stor spelförståelse i båda änder av isen.

– Ja, vi får se, jag vet ingenting om hur de tänkt sig. Jag kan bara konstatera att de har en väldig bredd bakom sin fantastiska förstakedja och bara att få chansen att ingå där känns inspirerande, fortsätter han.

En pikant detalj i sammanhanget är att Marcus nu får dela omklädningsrum med Brad Marchand – samma Brad Marchand som förra säsongen åsamkade svensken svår hjärnskakning med en ful armbågstackling. När han, lagom till slutspelet, återkom hade Marcus skarpa synpunkter på den nya lagkamraten och kallade honom ”idiot”.

– Haha, ja, men det blir nog inga problem att ta honom i hand. Man har antagonister på isen i alla lag, sådan är hockeyn, säger han.

– Nu ska vi spela ihop och jag har inte hört något annat än att han är en väldigt bra lagkamrat och jag är övertygad om att vi kommer bra överens.

”Mojo” kommer spela sin första match med ny laget natten till onsdag – mot Gustav Nyquists San Jose.

Foto: Björn Larsson Rosvall/TT / TT NYHETSBYRÅN
Publicerad:

LÄS VIDARE