HV71 i djup svacka – tredje raka förlusten på en vecka

Publicerad 2021-12-01

JÖNKÖPING. HV71 har fått stora problem i toppen av Hockeyallsvenskan.

Efter två nollpoängare mot Kristianstad på tre dagar blev det ny nollpoängare hemma mot Mora.

– Det här duger inte för oss, säger HV71-forwarden Jepser Kokkonen.

HV71 är nu uppe i fyra förluster på 21 matcher i Hockeyallsvenskan och har tre förluster på sex dagar.

Inför hemmamatchen mot Mora på onsdagskvällen var Björklöven bara tre poäng bakom HV71 i tabelltoppen.

Namnkunniga spelarna Simon Önerud, Fredrik Forsberg, Taylor Matson och Alexander Ytterell går skadade.

Bottenlaget Mora vände och vann matchen med 2–1 på HV71 i Husqvarna Garden i Jönköping.

– Det är inte bra för vår sida, vi är för klena i kamperna. Det är alldeles för dåligt. Vi kan bättre, säger Jepser Kokkonen.

”Jävligt häftigt”

Skarpskytten Johan Persson sitt tionde mål för säsongen och blev matchvinnare när han pricksköt 2–1 i spel fem mot tre i den tredje perioden.

Innan det i samma period var det 18-årige Mora-produkten Filip Björkman som gjorde sitt första mål i Hockeyallsvenskan när han tryckte in kvitteringen på en kontring.

Robin Johansson fastställde slutresultatet till 3–1 i den sista matchminuten i öppen kasse.

– Det är jävligt häftigt att spela här inför mycket folk. Man njuter och det är en jävla push för oss också, säger Mora-forwarden Måns Carlsson.

Tidigare under säsongen har HV71 också förlorat borta mot Björklöven med 6–2.