Rangers föll i dramatisk match

Publicerad:
Uppdaterad:

HOCKEY

NEW YORK. Kniven på strupen direkt – men Henrik Lundqvist deppar inte efter New York Rangers inledande bakslag mot Carolina.

– Jag tycker det kändes bra där ute. Vi bygger vidare och siktar på att vinna på måndag, säger han till Sportbladet efter 3-2-förlusten.

De inledande playin-serierna I 2020 års specialversion av Stanley Cup-slutspelet avgörs i bäst av blott fem matcher, så New York Rangers har omedelbart hård press på sig efter lördagseftermiddagens nederlag mot rappa, ettriga Carolina.

En torsk till och de är nere i brygga.

Foto: Frank Gunn / TT

Men Henrik Lundqvist känner tillförsikt inför fortsättningen – trots att det åtminstone utifrån tidvis såg ut som att det var han själv som höll Blåskjortorna kvar i matchen.

”Vi bygger vidare”

– Jag tycker ändå det kändes bra där ute, säger han när vi når honom efteråt.

– Carolina är bra, rörliga i sitt spel och skapar en del lägen. ”Special teams” kommer bli viktiga i serien. Dom vann den kampen-i-kampen idag och det var skillnaden. Vi bygger vidare och siktar på att vinna på måndag.

”Henke” – som stoppade 34 puckar mot alltid lika skottvilliga Carolina – visste inte förrän kvällen innan matchen att han skulle stå men då fick han beskedet att unge ryssen Igor Sjestiorkin inte kunde spela.

”Njöt av upplevelsen”

– Min inställning är att vara redo för vad som helst, så jag har jobbat hårt under campen och är väl förberedd. Vad de än ber mig göra är jag redo, konstaterar han under den digitala presskonferensen direkt efter matchen.

– Vi får se vad som händer de närmaste dagarna, men jag är glad att jag fick möjligheten att spela och jag njöt av upplevelsen.

Mika Zibanejad, som ju innan grundserien avbröts i mars var så het att han brände hål i isen varje kväll, stod för Rangers tröstmål – med en sylvass styrning – men är missnöjd med insatsen.

– De jobbade hårdare än oss och vi fick inte till det som lag. Vi skapade okej chanser men klarade inte av att etablera något momentum, säger han.

Lagets tredje svensk, Jesper Fast, skadades redan i första bytet och avbröt matchen. Det är oklart om han kan spela på måndag.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!