Enorm vändning av Boston

Publicerad 2020-08-18

NEW YORK. Varning I bubblan – björnarna från Boston har vaknat.

Bruins såg I sanning ut som sitt vanliga gamla ostoppbara jag när de i tredje perioden mot Carolina i natt vände tvåmålsunderläge till seger.

– När vi får liv är det farligt, säger Brad Marchand efter 4-3-triumfen.

Boston Bruins, som dominerade grundserien rätt så kraftigt innan den avbröts i mars, har haft märkligt svårt att komma upp i normal standard under den snart tre veckor långa vistelsen i bubblan i Toronto – och började rätt blekt även i det fjärde mötet med Carolina i natt. Efter 40 minuter låg de faktiskt under med 2-0.

Men i tredje var det som att en bomb exploderade i björnidet och väckte alla nallarna. Plötsligt såg de ut precis som de brukar, manglade motståndarna skoningslöst i varje närkamp, kom i ena blytunga anfallsvågen efter den andra – och vände det där 0-2-underläget till 4-2-ledning inom loppet av sju minuter.

– Vi fick liv och när vi får liv är det farligt, säger målskytten Brad Marchand till NBC.

Samtidigt hände något förbluffande med Hurricanes, som charmat alla med sin briljanta hockey under veckorna i Toronto, i slutakten.

”Plågsamt”

De bara slutade spela.

– Ja, jag har aldrig sett något liknande. Det var plågsamt att bevittna. Men det är mitt fel. Jag får på ta mig detta. Det är mitt ansvar att se till att laget är redo, säger coachen Rod Brind’Amour.

Svenske Boston-forwarden Joakim Nordström stod för den utsökta assisten till Connor Cliftons kvitteringsmål under den mäktiga pushen i tredje perioden.

Bruins leder nu serien med 3–1 och kan avsluta den på onsdag kväll.