Brynäs har klart med ännu en drömvärvning

Av: Hans Abrahamsson, Mattias Karlsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Brynäs har presenterat sin förstacenter inför nästa säsong.

Publikfavoriten och poängsprutan Greg Scott kommer tillbaka och har skrivit ett treårskontrakt.

Radarparet Greg Scott och Anton Rödin återförenas därmed i Gävle-klubben.

Foto: LINNEA RHEBORG / BILDBYRÅN

Det har gått några säsonger sedan Anton Rödin-Greg Scott-Oskar Lindblom skapade en fruktad förstakedja i SHL.

Nu kommer både Greg Scott och Anton Rödin tillbaka till Brynäs inför nästa säsong med ett treårskontrakt respektive femårskontrakt.

Två jättevärvningar som ska lyfta Brynäs efter den turbulenta och misslyckade säsongen.

Greg Scott blir en ersättare på den ledande centerpositionen till Joel Kellman som har gått till NHL-klubben San Jose Sharks i Kalifornien.

– Jag älskar Gävle och Brynäs, och jag vill gå för guld varje år. Vi har många vänner kvar och vi hade alltid känslan att vi skulle komma tillbaka, och nu kändes det som att det var dags, säger Greg Scott.

Vann KHL-titeln i våras

Sportbladet har tidigare avslöjat att Greg Scott har varit överens med Brynäs, flera andra SHL-klubbar har naturligt också varit intresserade och bland annat Örebro ska ha kommit med ett mycket fördelaktigt erbjudande.

31-årige kanadensiske centern Greg Scott vänder åter efter tre säsonger i CSKA Moskva i KHL, så sent som i våras var han assisterande kapten när den klassiska storklubben vann Gargarin Cup efter 4–0 i matcher mot sibiriska Avangard Omsk i finalen.

Under de tre tidigare SHL-säsongerna gjorde Greg Scott 126 poäng (53 mål och 73 assist) på 167 matcher.

– Han har spelat i kanske världens bästa klubblag utanför NHL. Första året där hade han en offensivare roll men de två senaste åren har han haft mer defensiva uppgifter och inte spelat powerplay och därför har produktionen gått ner, hos oss kommer han få en offensivare roll och spela med spelare som han trivs med och då räknar vi med att han kommer producera mer, säger Brynäs sportchef Anders Dackell.

Fler nyförvärv på gång

Anton Rödin har tidigare i våras återvänt och kom närmast från schweiziska Davos.

Greg Scott och Anton Rödin med familjer har också blivit väldigt nära vänner utanför isen.

Brynäs slutade elva i SHL och missade SM-slutspelet för första gången på elva säsonger.

Med spelare som Greg Scott, Anton Rödin och backen Jonathan Sigalet från Frölunda har Brynäs uppenbart satsat på spelare med stora vinnarskallar och utpräglade ledaregenskaper.

Enligt uppgifter till Sportbladet kommer 21-årige centern Linus Ölund att komma hem från Nordamerika och presenteras av Brynäs senare under veckan.

Publicerad:

LÄS VIDARE