Nollade senast – då svarade Arizona med dunder och brak

Ekman-Larsson: ”Ville gå ut och ha kul”

Publicerad:
Uppdaterad:

HOCKEY

Att det svänger fort i hockey är en klyscha av en anledning.

Natten mot fredag mäktade Arizona bara med 14 skott på mål och nollades på bortaplan mot St. Louis.

Men i natt var det ett helt annat Coyotes som intog isen hemma i Glendale – och fullkomligt körde över gästande Tampa.

Slutspelssituationen i Pacific Division är ett redigt getingbo.

Edmonton, Calgary, Vegas, Vancouver och Arizona är alla inom en hårsmån av varandra i hockeyns motsvarighet till Hela havet stormar.

Därför sved förlusten mot Blues extra mycket senast för Oliver Ekman-Larssons prärievargar.

Men när man under natten tog emot Tampa Bay Lightning var minnet av förlusten som bortblåst.

– Vi var lite mer positiva på bänken och försökte hålla ihop lite mer än innan. Det är mycket press på killarna men vi kan inte glömma att vi spelar hockey av en anledning. Vi ville gå ut och ha kul och det såg ut som att vi hade det ikväll, konstaterar lagkaptenen Ekman-Larsson efter matchen.

”Ska inte vara svårt att ladda om”

Gästerna tog förvisso ledningen efter att Anthony Cirelli lämnats ensam i slottet, men innan den första perioden var över knyckte hemmalaget ledningen med två snabba mål signerade Conor Garland och Clayton Keller.

Foto: Ross D. Franklin / TT NYHETSBYRÅN

I början av andra kom även 3–1 när Carl Söderberg lite turligt lyckades styra in en puck via sig själv och en Tampaförsvarare. Lightning var dock inte ute ur matchen än och lyckades få till 3–3 med två mål på mindre än två minuter.

Det räckte emellertid inte för strax därpå stänkte Brad Richardson in 4–3 på ett direktskott och i tredje utökade Arizona med ytterligare tre kassar och seglade i mål med hela 7–3.

Att det var lagets tredje match på fyra dagar märktes inte det minsta.

– Den här tiden på året är det mycket matcher. Vi har en chans och kämpar för en slutspelsplats så med det i åtanke ska det inte vara svårt att ladda om och vara redo för såna här matcher. Jag tycker vi gjorde det bra, säger Ekman-Larsson.

Arizona ligger för närvarande på den första Wild Card-platsen i Western Conference, med 17 matcher kvar att spela.

En av Arizonas huvudkonkurrenter till ovan nämnda Wild Card-plats är Nashville Predators som i natt till sist kunde pusta ut efter en ordentlig genomkörare med gästande Columbus.

Hemmalaget tog ledningen efter bara en halvminut via Ryan Johansens klubba och kunde en stund senare utöka till 2–0 genom en nordisk kombination signerad Mikael Granlund och Filip Forsberg.

Men efter tre raka mål från Blue Jackets, däribland en snärtig pärla av Emil Bemström, befann sig hemmalaget i en knivig sits.

3–3 kom ganska fort efter att Colton Sissions slagit in en puck från Forsberg på volley men sen dröjde det till straffar innan det kom ett avgörande.

Och där dröjde det till åttonde omgången innan Rocco Grimaldi slutligen kunde avgöra och knipa två poäng till Predators.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!