Ovetjkin i sorg efter dödsfallet

”Kommer att sakna dig på matcherna”

Av: Andreas Käck

Publicerad:
Uppdaterad:

Han kallades ”Alex Ovetjkins störste supporter”.

Nu har Alex Luey dött i cancer, 15 år gammal.

”Vi är förkrossade”, skriver Ovetjkin på Twitter.

Stjärnorna i Washington Capitals lärde känna den unge pojken inför en match mot Toronto Maple Leafs förrförra säsongen. Alex Ovetjkin överraskade den då 13 år gamle Alex Luey, som brast ut i tårar av glädje.

Inför matchen lovade Ovetjkin att göra mål för sin namnes skull och det slutade med att den ryske skarpskytten gjorde hattrick kvällen till ära. Efteråt gav han bort sina handskar, sin klubba och sin hjälm.

– Det var en fantastisk känsla eftersom ”Ovie” är min stora idol, sa Alex Luey då.

Bjöds in till paraden

Pojken har sedan dess varit en ständigt återkommande gäst i samband med Capitals matcher. Han blev även inbjuden till paraden genom huvudstaden när laget vann Stanley Cup.

I slutet av november den här säsongen, i samband med NHL:s årliga kampanj för kampen mot cancer, berättade Ovetjkin att han spelar sina matcher för Alex Lueys skull.

”Inspirerade mig”

Nu har det tragiska beskedet kommit.

I söndags somnade Alex Luey in efter tre års kamp mot sjukdomen.

”Vi i Capitals-familjen är förkrossade. Så sorgligt att höra om Alex Lueys bortgång i dag. En fantastisk pojke. Han inspirerade mig och vårt lag med sin styrka. Min familj kommer att be för honom och hans mamma och pappa. Älskar dig min bror. Kommer sakna att se dig på matcherna. Vila i frid”, skriver Ovetjkin på Twitter.

”En av de snällaste och modigaste pojkar jag haft äran att träffa på senare år. Vi kommer att sakna dig”, skriver ”Ovies” forwardskollega Tom Wilson.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!