Karlskoga-målvakten fick hjälpas av isen

Björklöven utjämnade

Publicerad 2021-04-06

Tim Juel

Tim Juel fick avbryta den andra semifinalen mot Björklöven.

I den första perioden såg stjärnmålvakten ut att vrida till knäet – och ledes sedan av isen i stora smärtor.

Då föll Karlskoga ihop.

Det var dryga två minuter kvar av den första perioden när sekvensen uppstod.

Ett avslut avfyrades mot Karlskoga-målet, men letade sig utanför. Karlskoga-målvakten Tim Juel gick ned för att täcka – men såg i denna aktion ut att vrida till knäet.

Juel föll omedelbart ihop på isen, medan spelet gick vidare. Medan Juel låg och vred sig i plågor avslutade Björklövens Gustav Possler mot öppet mål. Avslutet räddades av stolpens insida.

När spelet sedan stoppades låg Juel kvar på isen. Han gjorde det en kortare stund innan han fick ledas av isen av två Karlskoga-ledare. Märkbart påverkad av smärtan.

Puel blev nyligen utsedd till hockeyallsvenskans bäste målvakt. Han blev sedan ersatt av Stefan Steen efter skadan.

Till den andra perioden bekräftade Karlskogas tränare Karl Helmersson att Juel inte kommer att spela mer i matchen.

– Jag vet ingenting mer än så, säger han till C More.

Björklöven rann ifrån

Tredjekeepern Edwin Mustafic skulle då istället ta plats i båset – men stoppades av domarteamet på vägen dit. Efter stor förvirring fick han lämna isen och sätta sig i spelartunneln.

Med Steen i buren tog Björklöven ett ordentligt grepp om matchen. Under den första halvan av den andra perioden pangade laget in tre puckar.

En mardrömsstart för Steen, som inte kunde göra mycket åt skotten. Det snyggaste han fick släppa in kom från Alex Hutchings klubba efter en läcker genomstickare från Alexander Deilert.

Karlskoga reducerade vid två tillfällen, men Steen fick till slut släppa fem puckar förbi sig.

Slutresultatet skrevs därmed till 5–2, vilket innebär att det är utjämnat i semifinalserien.

– Skönt att få en vinst. Bra match från vår sida, tycker jag. Vi har fyra kedjor som kuggar i varandra. Det var nyckeln, säger Fredric Andersson till C More.

Nästa semifinal spelas i Umeå, vilket är första gången serien tas dit.